Firea prelungește programul pentru eliminarea din București a mașinilor poluante. Urmează etapa a doua

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat pe Facebook că va prelungi programul de casare a mașinilor din București cu grad ridicat de poluare. În plus, Primăria pregătește o a doua etapă a strategiei.

Programul de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, prin acordarea de eco-vouchere, va fi prelungit cu două luni. Anunțul a fost făcut de primarul Gabriela Firea, pe propria pagină de Facebook.

De asemenea, Primăria Municipiului București analizează posibilitatea de a lansa o a doua etapă a programului, în viitorul apropiat.

 

Citește și:

O altă metodă nouă o reprezintă furtul din maşină cu moneda! Iată cum te lasă hoţii fără bunuri!

 

Strategia face parte din Planul Integrat de Calitate a Aerului, care are drept scop reducerea poluării în București.

Primăria Municipiului București a livrat în luna iunie carnetele de eco-vouchere către toți cei 4.193 de beneficiari ai „Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, prin acordarea de eco-vouchere”, ce are ca scop îmbunătățirea calității aerului din Capitală.

Fiecare beneficiar a primit un carnet de ecovouchere în valoare de 9.000 de lei, valoarea însumată a carnetelor distribuite ridicându-se la 37.737.000 lei. Beneficiarii pot utiliza fie carnetul integral, fie parțial sau câte o filă individual, în vederea achiziționării exclusive de autoturisme noi EURO 6, non-diesel, mijloace de locomoție noi “prietenoase cu mediul”, non-diesel, hibride sau electrice, obiecte electrocasnice și electronice noi cu clasa energetică superioară‘, explică Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Voucherele pot fi folosite în 47 de magazine partenere. Lista completă a acestora și condițiile de utilizare a eco-voucherelor pot fi consultate pe site-ul pmb.ro, în rubrica „Eco-voucher’.

Până în momentul de față au fost utilizate aproximativ două treimi din totalul voucherelor acordate bucureștenilor. Odată ce prelungirea programului va fi aprobată, cetățenii „restanțieri’ vor putea folosi tichetele până pe 30 noiembrie 2019. Termenul-limită actual este 30 septembrie.

#OxigenPentruBucuresti#AerCurat #SanatatePână în prezent, au fost utilizate aproximativ 2/3 dintre voucherele…

Publicată de Gabriela Firea pe Luni, 19 august 2019

 

Sursa foto: pxhere.com

Adaugă un comentariu