Emerson Fittipaldi, legenda din Formula 1, și Pininfarina își dau mâna pentru un nou supercar – Update

Update: Pininfarina a mai publicat o imagine teaser cu viitorul supercar dezvoltat în colaborare cu Fittipaldi. Denumit  EF7 Vision Grand Turismo, conceptul va integra o structură monococă din fibră de carbon și va cântări aproximativ 1.000 de kilograme. 

fittipaldi

1.02.2017

Emerson Fittipaldi, omul care în 1972 și 1974 s-a impus în Formula 1, a dat mâna cu Pininfarina pentru dezvoltarea unui supercar. Acesta va fi expus în premiră internațională în cadrul Salonului Auto de la Geneva, eveniment programat pentru începutul lunii martie.

Botezat, Fittipaldi EF7 Vision Gran Turismo by Pininfarina, supercarul a primit și ceva tușe fine din partea inginerilor HWA (compania responsabilă de modelele Mercedes-Benz din Campionatul German de Turisme).

Conform declarațiilor oficiale, Emerson Fittipaldi, a aplicat toate cunoștințele sale în domeniul pilotajului, iar supercarul promite performanțe dinamice excelente. Pentru a ne demonstra că lucrurile sunt într-un stadiu avansat, oficialii Pininfarina au publicat și o imagine teaser cu viitorul supercar.

În fotografie vedem zona posterioară dominată de un eleron masiv din fibră de carbon. De asemenea, se observă clar liniile aerodinamice trasate de italieni. În perioada următoate așteptăm și mai multe astfel de imagini din partea Pininfarina.

Via | Autoexpress