Acestea sunt cele mai sigure mașini din 2019, confort Euro NCAP

Euro NCAP a compilat toate cele mai sigure mașini testate în 2019, într-un singur clip. Câștigătorul absolut vine de peste Ocean.

Citește și:

Euro NCAP: pentru prima dată un model SsangYong obține 5 stele

Euro NCAP: Care este mașina cu cele mai bune sisteme de asistență?

Dacia Duster este cea mai căutată mașină pe site-ul Euro NCAP

Ce se întâmplă dacă se lovesc două mașini care au același punctaj de siguranță la testele Euro NCAP. În care este mai bine să te afli?

Pe parcursul anului trecut, Euro NCAP – principala referință în materie de tehnologii de siguranță în mașinile noi – a evaluat nu mai puțin de 55 de modele. Așa cum e tradiția, odată cu începerea unui nou ciclu în jurul Soarelui apar retrospectivele; în cazul acesta, lista modelelor care au obținut cele mai mari calificative în urma testelor Euro NCAP.

Intitlulat „Cel mai bun din clasa sa’, clipul menționează succint câștigătorii din fiecare segment. În clasa medie, locul I este împărțit de Tesla Model 3 și BMW Seria 3, urmate pe următoarea poziție de Skoda Octavia. În segmentul SUV-urilor de clasă medie, Tesla este premiată din nou, de data aceasta cu Model X, urmată de Seat cu Tarraco.

În ordinea inversă a dimensiunilor: în segmentul compact, Mercedes-Benz CLA obține trofeul de cea mai sigură mașină din 2019, urmat de Mazda 3. La capitolul „SUV-uri compacte’, Subaru Forrester se afă în topul clasamentului; Mazda CX-30 și de Volkswagen T-Cross îl urmează îndeaproape.

În segmentul subcompact, atât Renault Clio cât și Audi A1 au demonstrat că sunt impresionant de bine pregătite pentru situații nefericite – aceste două modele împărțind, de altfel, cununa de lauri. Top 3 în clasa subcompactelor este completat de Ford Puma.

Având în vedere situația clasamentelor până acum, nu este probabil nicio surpriză că Tesla s-a impus (și) în segmentul mașinilor electrice și hibride – Model 3 fiind desemnată cea mai sigură din clasa sa în 2019; aceasta este urmată, firește, de Model X.

Adaugă un comentariu