Ferrari și-a început oficial listarea la bursa din Milano

Producătorul de mașini sport Ferrari își continuă extinderea pe piețele bursiere, debutând cu succes și la bursa de la Milano, după ce anul trecut a fost listat în premieră pe Wall Street. Astfel, această mișcare marchează începutul unei noi ere pentru marca italiană, care se rupe de asocierea cu ceilalți producători de volum din grupul Fiat Chrysler.

Ferrari și-a început tranzacțiile la celebra bursă italiană începând de luni, 4 ianuarie 2016, cu un preț de 43 de euro pe acțiune. Cotația a scăzut în cursul zilei până la 41,75 euro, stabilizându-se în cele din urmă la 41,90 de euro.

Debutul mării italiene la bursa din New York a avut loc în octombrie 2015, iar în momentul închiderii de an, acțiunile Ferrari se tranzacționau cu 48 de dolari (44 de euro).

Noua companie Ferrari tocmai a finalizat separarea de Fiat Chrysler Automobiles SpA, fiind controlată de de Exor SpA, ce aparține familiei Angelli – de asemenea acționară în FCA cu o cotă de 23,5 % – și de Piero Ferrari, fiului fondatorului Enzo Ferrari, care deține o cotă de 10%.

Adaugă un comentariu