File de istorie: o divizie specială a Poliţiei din Olanda şi multe Porsche de colecţie

La începuturile anilor 1960 autostrăzile din Olanda nu aveau limită de viteză.  Din acest motiv autorităţile au constatat o creştere semnificativă a numărului de accidente astfel că au decis să limiteze fenomenul. 

Poliţia din Olanda a înfiinţat o divizie specială denumită Rijkspolitie care să se ocupe de patrularea pe autostrăzile naţionale. Şi pentru că aveau nevoie de maşini de urmărire puternice olandezii au decis să se doteze cu autoturisme produse de Porsche.

Citește și 

VIDEO – Doi șmecheri cu Porsche vor să-i aplice o corecție unui biciclist, dar au parte de SURPRIZA VIEȚII LOR

ATENȚIE ȘOFERI! Să nu cumpărați niciodată o mașină adusă din această țară!

Care este prețul litrului de benzină sau motorină înainte de taxe

Primele flote achiziţionate au fost modelele Porsche 356 care au fost utilizate de Poliţia Olandeză între 1962 şi 1966.  Următorul model preferat a fost Porsche 911 Targa care a fost folosit din 1967 până în 1996.

Un total de 507 autoturisme Porsche au fost folosite de Rijkspolitie  şi pe lângă modelele amintite mai găsim pe listă 914, 924 şi 964.

Un grup de colecţionari cu ajutorul Porsche Classic Center Gelderland au hotarât să marcheze lunga colaborare dintre Rijkspolitie şi producătorul german printr-o paradă la care a participat şi un model 918 Spyder vopsit în culorile celebre ale diviziei specializate din cadrul Poliţiei Olandeze.

Se complică examenul pentru permisul auto. O nouă probă pentru viitorii şoferi

Bugatti Veyron …pentru săraci

Țara cu cea mai ieftină benzină din lume

Adaugă un comentariu