Firea, după ce licitația de autobuze ar putea fi anulată. “Contestatari de profesie”

Reacția Gabrielei Firea, după ce licitația de autobuze a fost contestată. 

Nu-ți vine să crezi: ce mașină conduce IUBITA șefului PSD!

Companiile Mercedes-Benz România şi Karsan Otomotiv Sanayii e Ticaret AS au contestat rezultatul licitaţiei privind achiziţia a 400 de autobuze, organizată de Primăria Municipiului București (PMB).

SE RIDICĂ DIN NOU MAȘINI ÎN BUCUREȘTI. Cât e taxa de recuperare!

Astfel, în cazul în care Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) va constata că motivele invocate sunt reale, licitaţia ar putea fi anulată.

ASTA E MAŞINA cu care a fugit SEBASTIAN GHIŢĂ de poliţişti! Nici n-ar fi avut cum să-l prindă

În acest context, în urma contestațiile depuse, Primarul General, Gabriela Firea, a avut o reacție față de acțiunea celor două companii, dar și de cei care critică licitația.

Este păcat că, din cauza acestor contestații, bucureștenii nu beneficiază în cel mai scurt timp de un transport public modern, la standarde europene, în ciuda tuturor eforturilor depuse de Primăria Capitalei. Contestarea unor licitații importante nu reprezintă un caz singular, mai ales că sunt avocați care, urmărind câștiguri substanțiale, își îndeamnă clienții să conteste licitațiile, în detrimentul clar al cetățenilor care au nevoie de un transport public civilizat. În ceea ce privește persoanele care fac afirmații defăimătoare în spațiul public și compară în mod tendențios achiziția de la București cu achiziția de autobuze din Malta, ne rezervăm dreptul de a le acționa în judecată, pentru că astfel de afirmații aduc prejudicii grave de imagine atât Primăriei Municipiului București, cât și Primarului General. Reiterăm, încă o dată, faptul că nu se poate face o comparație cu Malta, despre care se spune că ‘acelasi model de autobuz a fost cumpărat cu doar 182.000 euro bucata, pentru că, în cadrul acestei proceduri, Primăria Municipiului București achiziționează trei tipuri de autobuze: 30 de autobuze de 18 metri, 50 autobuze de 10 metri (destinate traseelor de noapte și rutelor care includ zone cu carosabil mai îngust) și 329 de autobuze de 12 metri. Facem precizarea că prețul comunicat de Municipalitate, adică 250.000 euro per bucată, reprezintă un preț mediu, acesta variind în funcție de dimensiunile acestora” a susţinut într-o declaraţie Gabriela Firea.

Pe de altă parte primarul Gabriela Firea afirma că a  găsit o soluție pentru a descongestiona traficul din Capitală: tramvaie suspendate. Edilul a declarat marți, 13 martie, că municipalitatea a început pregătirile pentru o linie monorail.

Adaugă un comentariu