Omul zburător: Un inventator a traversat Canalul Mânecii pe flyboard

Inventatorul francez Franky Zapata a scris istorie weekendul trecut, reușind o performanță demnă de cărțile lui Jules Verne. „Omul zburător’ a traversat Canalul Mânecii, levitând pe un flyboard creat chiar de el.

Duminică, 4 august, francezul Franky Zapata a devenit primul om din istorie care să traverseze Canalul Mânecii pe un flyboard. Inventată chiar de el, placa zburătoare se înalță de la sol cu ajutorul a cinci motoare cu reacție, alimentate cu combustibil pe care utilizatorul trebuie să-l poarte într-un rucsac.

 

Citește și:

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

În vârstă de 40 de ani, fostul campion mondial la Jet Ski a decolat de pe plaja din Sangatte (Franța) și în numai 22 de minute a aterziat în Dover (Anglia), pe celălalt mal al Canalului Mânecii. Distanța străbătută este de aproximativ 35 km, francezul susținând că a atins pe alocuri viteze de până la 177 km/h.

Totuși, așa-numitul Flyboard Air are o autonomie de circa 10 minute, astfel că Franky Zapata a trebuit să facă un popas în mijlocul apei, pe o platformă, pentru a-și alimenta placa.

Potrivit publicației The Guardian, inventatorul francez plănuiește să dezvolte în continuare flyboard-ul, pentru a permite zborul la altitudine mai mare. În plus, Franky Zapata visează să producă și o mașină zburătoare.

 

Sursa foto: captură ecran YouTube/Le Monde

Adaugă un comentariu

Articole similare