Ford ar putea exporta în Europa vehiculele fabricate în Rusia

Fabricile Ford din Rusia lucrează în prezent la capacitate maximă, în urma redresării vânzărilor, dar compania încă poate exporta vehicule către Europa.

Ford Sollers, societatea mixtă înfiinţată în 2011 de producătorul auto american Ford şi de grupul rus Sollers, a investit 1,5 miliarde de dolari în ultimii ani pentru a construi maşini şi motoare în Rusia.

‘Exporturile spre Europa sunt cu siguranţă posibile. Creşterea pieţelor de export va îmbunătăţi viabilitatea fabricii şi va evita reducerea producţiei în viitor’, a afirmat Adil Shirinov, directorul general al Ford Sollers, pentru Automotive News Europe.

Acesta a adăugat că o serie de furnizori ai operaţiunilor Ford din Rusia exportă deja componente auto către fabricile Ford din Europa, dând ca exemplu firma turcă Coskunoz, care trimite componente pentru modelul EcoSport produs în România.

În timpul declinului prelungit al vânzărilor pe piaţa rusă, Ford a livrat maşini către fostele ţări sovietice, cum ar fi Belarus şi Kazahstan, dar acum vrea să-şi diversifice destinaţiile de export.

‘Din păcate, aceste pieţe nu sunt cele mai mari şi căutăm şi alte oportunităţi’, a adăugat şeful Ford Sollers.

Acesta a a dat asigurări că firma produce maşini de calitate în Rusia, care pot fi exportate pe pieţele mai mature, cum ar fi cele din Europa.

Ford produce modelele Kuga, Explorer, SUV-ul EcoSport, Fiesta, Focus, Mondeo şi camionetele Transit la uzinele sale din Elabuga, St. Petersburg şi Naberezhnye, conform datelor Automotive News Europe.

taguri
Adaugă un comentariu