Ford ar putea produce automobile electrice în Germania după anul 2023

Ford ar putea produce automobile electrice în Germania după anul 2023, când este programat să se încheie ciclul de viaţă al modelului Ford Fiesta, a declarat directorul pentru operaţiunile Ford din Germania, Gunnar Herrmann.

‘Pur ipotetic, 2023 ar fi un moment bun pentru tranziţie’, a afirmat Herrmann, într-un interviu publicat marţi în cotidianul financiar german Handelsblatt.

Gunnar Herrmann a apreciat că ar fi nevoie de aproximativ 15 luni pentru a reutila uzina Ford de la Koln, dar a adăugat că aceste investiţii nu s-ar justifica dacă vânzările de automobile electrice se vor ridica la doar 30.000 – 40.000 de unităţi pe an.

‘Ar fi posibil dacă cifrele de vânzări ar creşte semnificativ. Din păcate, în prezent, automobilele electrice nu sunt foarte profitabile’, a spus Gunnar Herrmann.

Ford, al doilea mare producător auto american, intenţionează să investească cinci miliarde de dolari în autovehicule electrice şi să lanseze cel puţin 13 modele electrice sau hibride la nivel mondial în următorii cinci ani. De asemenea, Ford şi-a propus să producă primul său vehicul complet electric în Europa în anul 2020.

Gunnar Herrmann a sugerat că landul german Renania de Nord-Westphalia, unde se află şi uzina Ford din Koln, ar putea oferi subvenţii în ideea de a sprijini tranziţia la autovehiculele electrice.

‘Statul ar putea să contribuie la această tranziţie structurală, la fel ca şi Guvernul federal’, a spus Gunnar Herrmann.

Sursa: reuters.com

taguri
Adaugă un comentariu