Ford S-Max, Galaxy și Mondeo Vignale au intrat pe linia de asamblare a uzinei din Valencia

Ford a anunțat astăzi că noile S-Max, Galaxy și Modeo Vignale au intrat pe linia de asamblare a uzinei din Valencia, Spania. Astfel, facilitatea iberică se ocupă acum de asamblarea a șase modele Ford (Mondeo, Kuga, Transit Connect, Tourneo Connect).

Conform oficialilor Ford, uzina din Valencia vrea ca în 2015 să asambleze 400.000 de vehicule, cu 40% mai mult ca în 2014. Mai mult decât atât, facilitatea deținută de Ovalul Albastru este capabilă să producă o mașină la 80 de secunde, fiind una dintre cele mai avansate, flexibile și productive uzine auto din lume.

Ford-Valencia-plant-2

Ford a investit la Valencia 2,3 miliarde de euro, iar 80% din producția de aici este exportată în 75 de țări. “Este incredibil să vezi luxosul Ford Mondeo Viganle părăsind aceeași linie de asamblare pe care sunt produse Kuga și Transit Connect”, a explicat Barb Samardzich, șeful departamentului operațional Ford Europa.

Conform oficialilor Ovalului Albastru, în viitorul apropiat, uzina din Valencia își va crește capacitatea de producție la 450.000 de vehicule anual.

Adaugă un comentariu