Franța reduce limita de viteză pe șosele de la 1 iulie

Franța reduce limita de viteză pe șosele de la 1 iulie. Șoferii și motocicliștii care vor circula pe străzile secundare vor fi obligați să oprească acul kilometrajului la 80 km/h de la începutul lunii iulie, au anunțat autoritățile de la Paris.

Măsura de reducere a limitei de viteză de la 90 la 80 de kilometri pe oră se va aplica pentru 400.000 de kilometri de drumuri secundare din ţară.

În ciuda protestelor motocicliștilor și automobiliștilor din țară, decretul de aplicare a acestei măsuri a fost publicat duminică în Jurnalul Oficial.

Această limită de viteză se va aplica pe drumurile secundare cu dublu sens fără separator central, care reprezintă 40% din reţeaua rutieră din Franţa.

Decizia de a reduce numărul accidentelor rutiere este parte a unui plan guvernamental ce vizează reducerea numărului de decese în urma accidentelor rutiere.

Premierul Edouard Philippe s-a declarat întotdeauna gata să-şi asume instituirea acestei măsuri nepopulare, care va permite, potrivit lui, să salveze 300 până la 400 de vieţi pe an. Reducerea numărului de morţi şi răniţi pe drumurile franceze este o chestiune reală de politică publică’, a repetat el la 18 mai.

Toată lumea știe că Parisul este unul dintre cele mai poluate metropole ale Europei. Pentru a scădea nivelul de poluare, autoritățile au luat o decizie extrem de importantă. Așa se face că începând cu 1 iulie 2016, mașinile fabricate înainte de 1997 nu vom mai putea circula prin Paris în zilele lucrătoare între orele 8:00 – 22:00.

Adaugă un comentariu