Germania alocă un miliard de euro pentru combaterea poluării produse de motoarele diesel

Guvernul Germaniei va acorda anul viitor un miliard de euro (1,2 miliarde de dolari) orașelor țării pentru a reduce poluarea generată de mașinile echipate cu motoare diesel, a anunțat marți cancelarul Angela Merkel.

Banii vor fi investiți în găsirea unor soluții pentru reducerea poluării generate de emisiile vehiculelor.

Multe orașe din Germania sunt afectate de poluare, care depășește frecvent nivelul maxim admis. Banii vor fi investiți în autobuze electrice, stații de reîncărcare pentru vehicule electrice și o infrastructură mai prietenoasă cu mediul.

Ministrul german al Mediului, Barbara Hendricks, a salutat inițiativa, menționând că este primul pas important în vederea reeducerii poluării, și a cerut industriei auto să sprijine planurile Guvernului.

Germania va trebui la un moment dat să urmeze exemplul altor țări europene interzicând circulația noilor autovehicule diesel, a afirmat recent cancelarul Angela Merkel, deși a refuzat să precizeze o dată exactă.

Este de competența producătorilor auto să restabilească încrederea pierdută în urma scandalului emisiilor (Dieselgate), inclusiv prin acordarea de bonusuri și actualizarea sistemelor software. Consumatorii, care au fost “induși în eroare”, trebuie să obțină eficiența promisă în privința emisiilor, a afirmat Merkel într-un interviu acordat unei reviste.

Sursa: agerpres.ro

Adaugă un comentariu