GM introduce sistemul OnStar pentru modelele Opel in Europa

Opel intenționează să introducă OnStar pe gama sa de autoturisme pe o serie de piețe europene începând din 2015. Sub brandul OnStar sunt conectaţi deja mai mult de 6,5 milioane de clienţi în SUA, Canada, China și Mexic.

„OnStar și Opel vor face condusul în Europa mai sigur și mai relaxat’. Cu OnStar, şoferii Opel se vor bucura de date de mare viteză, serviciu posibil prin OnStar 4G LTE, iar noi vom face un pas important înspre realizarea viziunii cu privire la conectivitate – conform Conceptului Opel Monza pe care l-am prezentat în toamna anului trecut’, a declarat Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO Opel

 

Opel plănuieşte să ofere următoarele servicii OnStar în Europa:

1.    Conexiune 4G LTE: Cu OnStar 4G LTE, maşina devine un hotspot Wi-Fi mobil puternic, oferind acces mai ușor la aplicații și servicii care necesită o conexiune de mare viteză celulară sau de date, pentru până la șapte dispozitive mobile.

2.     Servicii de urgenţă: indiferent de tipul de probleme cu care se confruntă un şofer în timpul călătoriei, sistemul OnStar este gata să îl ajute. În cazul declanşării airbagurilor, sistemul OnStar poate fi alertat automat. Chiar dacă este o urgenţă medicală sau se asită la un accident la apăsarea butonului de urgenţă OnStar poate solicita ajutor.

3.     Control de la distanţă: şoferii pot controla şi se pot conecta de la distanţă la autovehiculele lor prin intermediul aplicaţiei pentru telefon mobil OnStar RemoteLink. Pot accesa informaţii despre ciclul de viaţă al uleiului şi presiunea din pneuri cu ajutorul smartphone-ului, îşi pot încuia sau descuia autovehiculul prin smartphone. Adresele de destinaţie pot fi trimise imediat sistemului de navigaţie de la bord.

4.     Asistenţă pentru autovehicule furate: în cazul furtului unui autovehicul, sistemul OnStar poate colabora cu poliţia pentru a-l recupera rapid şi în siguranţă.

5.     Asistenţă rutieră: în cazul în care rămân blocaţi, şoferii nu vor fi niciodată singuri. Fie că este vorba despre un rezervor de carburant gol sau de o pană, tot ce trebuie să faceţi este să apăsaţi butonul de urgenţă pentru ca OnStar să solicite trimiterea de ajutor.

6.     Diagnoză pentru autovehicul: OnStar trimite lunar un e-mail cu diagnoza autovehiculului, conţinând cele mai importante date şi informaţii despre autovehicul. O verificare poate fi solicitată în orice moment, prin apăsarea unui buton.

7.     Servicii de la distanţă: şoferii nu trebuie să îşi mai facă probleme dacă şi-au încuiat cheia în autovehicul. Trebuie doar să apeleze OnStar, iar un consilier le va verifica contul şi va trimite un semnal către autovehicul, pentru a debloca uşile.

Adaugă un comentariu