Hummer s-a întors! Este electric și mai puteric ca niciodată!

General Motors a prezentat oficial noul Hummer EV, care are nu mai puțin de 1.000 de cai-putere și autonomie de 560 de kilometri.

Citește și:

Hummer H2 cu jante de Lada? De ce nu!

Hummer se întoarce, mai puternic și mai rapid ca niciodată: este electric (VIDEO)

Club pe roți: boxele acestui Hummer se aud de la 5 km distanță

La începutul acestui an am văzut pentru prima dată o imagine teaser cu noul Hummer, pe care General Motors a anunțat că îl va face electric. Acum avem ocazia să-l vedem în toată splendoarea sa și să aflăm și cifrele asociate acestuia.

Pickup-ul electric american este oferit în patru versiuni de motorizare diferite.

Hummer EV Edition 1 are trei motoare electrice însumând 1.014 cai-putere și un cuplu de circa 1.000 de Newtoni-metru. Acesta sprintează de la 0 la 100 km/h în aproximativ 3 secunde și are o autonomie de 563 de kilometri. Bateria poate fi încărcată la prize de până la 300 kW. Prețul pentru Edition 1 este de 113.000 de dolari, iar debutul comercial al modelului va avea loc în toamna lui 2021.

Hummer EV 3X va avea tot trei motoare electrice, dar cu o putere însumată de 800 de cai-putere și o autonomie de circa 483 de kilometri. Această versiune va debuta abia în toamna lui 2022 și va costa, conform producătorului, 100.000 $.

Hummer EV 2X va dispune de două motoare electrice, 625 de cai-putere și autonomi de 483 de kilometri. Debutul acestuia este programat abia pentru 2023. Prețul anunțat de producător este de 90.000 $.

Hummer EV 2 va fi versiunea de bază a modelului, va avea tot două motoare electrice, o autonomie de 400 de kilometri și un preț de pornire de 80.000 $. Acesta va debuta pe piață abia în primăvara lui 2024.

La interior, Hummer EV (Edition 1) este scăldat în piele și materiale de calitate și se mândrește cu un ecran central cu diagonală de 13,4 inci. Sistemul de operare al infotainment-ului a fost dezvoltat pe platforma Unreal a producătorului de jocuri video Epic Games. În spatele volanului mai primește un ecran, de 12,3 inci, care joacă rol de instrumentar de bord.

Așa cum te-ai aștepta de la un Hummer, și EV dispune de tehnologii care să-l pregătească pentru off-road. Două dintre cele mai spectaculoase funcții sunt Crab Mode (un sistem de direcție integrală care poate face mașina să se deplaseze și în diagonală) și Extract Mode, o suspensie pe aer care permite ridicarea mașinii cu încă 149 mm atunci când situația o impune.

Adaugă un comentariu