Hyundai se pregateste pentru WRC

Hyundai si-a consolidat participarea la Campionatul Mondial de Raliuri prin numirea veteranului WRC, Michel Nandan, in functia de Director al echipei. 

Hyundai si-a anuntat intentia de a participa la Campionatul Mondial de Raliuri la Salonul Auto de la Paris, din septembrie, anul trecut. In prezent, Hyundai dezvolta specificatiile WRC pentru noul model i20, care va concura pe toata durata campionatului din 2014. De asemenea, Hyundai a desemnat o filiala motor-sport dedicata, Hyundai Motorsport GmbH, care va implementa programul WRC al marcii. Gyoo Heon Choi a fost numit presedinte al Hyundai Motorsport GmbH.

Aceasta nu este prima participare a marcii la WRC, Hyundai a mai  concurat si in competitiile anilor 2000 – 2003. In prezent, Hyundai ridica stacheta pentru revenirea sa in WRC prin formarea unei echipe interne, care va opera in locatia dedicata din Alzenau, Germania – situata in apropiere de Frankfurt, unde este pozitionat sediul operational al Hyundai Europa.

Avand in vedere ca sezonul WRC 2013 debuteaza cu legendarul raliu de la Monte Carlo, Hyundai va avea la dispozitie un an pentru a isi pregati intoarcerea pe scena mondiala a raliurilor. Dezvoltarea specificatiilor i20 WRC va avea loc sub conducerea directorului echipei, Michel Nandan. Francezul, care a detinut pozitii tehnice cheie pe scena mondiala  a raliurilor inca de la jumatatea anilor ‘90, se alatura formatiunii Hyundai intr-un moment semnificativ pentru producator in dezvoltarea programului WRC.

O versiune i20 WRC provizorie a intrat deja in teste in Coreea, pentru a permite Hyundai sa demareze multiple verificari ale componentelor si suspensiilor, programate pe parcursul anului 2013.

Adaugă un comentariu