Ce mașini conducea creatorul de modă Karl Lagerfeld

Celebrul creator de modă german Karl Lagerfeld a murit marți, 19 februarie, la vârsta de 85 de ani.

Stilul de viață excentric i-a asigurat întotdeauna o popularitate dincolo de sfera fashion, acesta fiind și o personalitate remarcabilă a lumii mondene. Printre altele, Lagerfeld a fost colecționar de mașini, dar nu opta decât pentru modele personalizate.

Una dintre cele mai atrăgătoare mașini din garajul său era o limuzină BMW L7, pe care creatorul de modă a modificat-o după plac. Pe lângă alegerea unor culori care nu erau disponibile pe scară largă, Karl Kagerfeld și-a lăsat amprenta asupra mașinii prin dotările cerute, precum măsuțe pliabile, suporturi de șervețele montate pe portiere, un sistem multimedia, un fax montat în torpedou și un seif. A primit tot ce și-a dorit.

De asemenea, Lagerfeld poate fi considerat pionierul programului „BMW Individual’. În 1992, acesta a comandat un Seria 7 E32 unic în lume, devenind primul client al serviciului respectiv.

Pasionat de fotografie, designerul neamț a pozat în 2012 mai multe modele Rolls-Royce pentru o expoziție artistică intitulată „A Different View’. Deși admira mașinile de lux ale brandului englez, Lagerfeld a recunoscut atunci că nu le conduce. De fapt, că nu mai conduce în general, optând în schimb pentru un șofer personal care să îl transporte unde dorește.

Am fost implicat în două accidente teribile‘, explica în 2012 creatorul de modă. „Eram într-un Jaguar, respectiv într-un Mercedes. Am adormit la volan îm ambele cazuri. Nu eram un șofer bun‘.

 

Citește și:

Schimbări la polițele RCA: ce criterii noi de risc ar putea fi introduse

Test de frâne în condiții extreme

Cea mai mare paradă de mașini autonome organizată vreodată

Cele mai periculoase șosele din România

Tot ce trebuie să știi despre verificarea unei mașini second hand

Sicrie pe roți: mii de mașini din România prezintă pericol iminent de accidente

Românii cumpără pe încredere mașini second hand: doar 15% le verifică în service

 

Ca fapt divers, merită menționat faptul că Lagerfeld avea o relație specială cu pisica sa birmaneză, Choupette, despre care a spus în 2013 că ar lua-o de nevastă dacă acest lucru ar fi legal: „N-aș fi crezut niciodată că mă voi îndrăgosti atât de mult de o pisică’. Choupette a devenit la rândul ei vedetă în 2015, când a pozat pentru calendarul Opel Corsa.

Născut pe 10 septembrie 1933 în Hamburg, Germania, Karl Lagerfeld este considerat unul dintre cei mai influenți designeri vestimentari ai secolelor XX și XXI. A fost director de creație al casei Chanel începând din 1983, dar s-a bucurat de succes și cu propria linie de modă, care îi poartă numele.

Karl Lagerfeld a fost spitalizat de urgență luni seară în Paris și a murit în dimineața următoare, la vârsta de 85 de ani.

 

Sursa foto: Christopher William Adach, via Wikimedia Commons

Adaugă un comentariu