Made in England – Mini a produs 3 milioane de unitati

La 13 ani de la relansarea lui Mini in 2001, producatorul britanic a ajuns la o cifra impresionanta in ceea ce priveste productia: 3 milioane de automobile au iesit de pe linia de fabricatie de la uzina din Oxford, Marea Britanie.

In acelasi timp, in aceeasi perioada, 2 milioane din masinile produse aici au fost exportate in mai mult de 110 tari. Exemplarul care a marcat borna 3 milioane este un Mini hatch in cinci usi, model care va debuta si in Romania incepand cu luna octombrie.

 Citeste si: LEGO lanseaza un MINI Clasic format din 1.077 de piese

Fabrica de la Oxford produce in acest moment modelele Mini Hatch 3 usi, Mini Hatch 5 usi, Mini Convertible, Mini Roadster si Mini Coupe. Succesul marcii britanice se reflecta si in numarul de angajati care activeaza in prezent la uzina din Oxford. Daca la inceput Mini avea 2.400 de muncitori care erau capabili sa produca 300 de masini pe zi intr-un singur schimb, astazi, aproximativ 4.000 de angajati sunt capabila sa realizeze 1.000 de masini in trei schimburi pe zi.

80% din automobilele Mini fabricate in Oxford sunt exportate, ceea ce pozitioneaza marca pe pozitia a treia in topul exportatorilor de automobile din Marea Britanie.

Citeste si: Mini implineste astazi 55 de ani

“Astazi marcam doua rezultate importante pentru Mini: trei milioane de unitati produse si doua milioane Mini exportate. Acestea sunt cifre impresionante si cu siguranta un motiv de sarbatoare. In toate pietele, mari sau mici, Mini a avut mereu o legatura emotionala cu clientii marcii’, a declarat Peter Schwarzenbauer, Membru in Consiliul Director BMW AG.

Adaugă un comentariu