Concursul de Eleganță Sinaia – Istorie și istorice

Sâmbătă, 25 iunie 2016, va avea loc ediția cu numărul șase a Concursului de Eleganță Sinaia. Evenimentul este înscris în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Anul acesta au fost selectate 30 de automobile care vor fi expuse pe Domeniul Regal Peleș. La eveniment vor participa vehicule istorice deținute de colecționari din România, Republica Moldova, Bulgaria și Ungaria.

Cel mai vechi automobil care va putea fi admirat a fost produs de firma REO (SUA) în 1907. Vorbim despre o marcă expusă în premieră în țara noastră, alături de Lagonda.

concursul de eleganta sinaia (3)

Retromobil Club România, organizatorul acestui eveniment, dedică ediția din acest an victoriei obținute de Petre Cristea în Raliul Monte Carlo. Fiica pilotului, doamna Gloria Cristea, se va număra în acest an printre invitații de onoare la parada desfășurată la Castelul Peleș.

Evenimentul de la Sinaia va debuta la orele 10:00, iar automobilele vor putea fi admirate pe Domeniul Regal Peleș până la orele 17:30. După aceea, urmează parada automobilelor participante în orașul Sinaia, iar seara se va organiza festivitatea de premiere.

Adaugă un comentariu