Mazda 3 primește versiune TCR. Acestea sunt cifrele cu care se laudă

Mai frumoasă decât o Mazda 3 nu poate să fie decât o versiune de circuit a hatchback-ului nipon. Iat-o! 

Citește și:

Mazda3 Skyactiv-X – preţuri în România

De ce și-a cumpărat fondatorul Koenigsegg o Mazda din 1992

În stilul specific, Mazda preferă să profite de elementul surpriză decât să se laude, iar Mazda 3 TCR este una dintre cele mai arătoase surprize din ultimul timp. În momentul lansării noi generații a hatchback-ului 3, producătorul a spus că nu are în plan să dezvolte o versiune de competiție a acestuia. Prin urmare, iată versiunea de competiție a noii Mazda 3! 

Aceasta a fost dezvoltată împreună cu specialiștii de la Long Road Racing, aceiași care s-au implicat și în dezvoltarea lui MX-5 Cup. Acronimul TCR din numele său indică aria competitivă pentru care această Mazda 3 s-a specializat: campionatul mondial de turisme. 

Pentru a se conforma regulamentului specific competițiilor de turisme, Mazda 3 TCR dispune de 350 CP (și 490 Nm) proveniți dintr-un motor turbo, de 2,0 litri, cu patru cilindri în linie. Puterea este transmisă roților față printr-o transmisie secvențială cu șase trepte, de la Sadev. Nu știm de cât timp are nevoie pentru a sprinta 0-100 km/h, însă Mazda a precizat că 3 TCR are o viteză maximă de 241 km/h. 

Și pentru că pe circuit decelerarea este mai importantă decât accelerația, Mazda 3 TCR vine echipată cu un sistem de frâne de la Brembo. Stabilitatea pe viraje este asigurată de un sistem de amortizoare Bilstein; opțional, clienții pot opta și pentru unele de la Ohlins. 

Având în vedere că Mazda 3 este îndrăzneață chiar și în versiunea de stradă, nu este nicio surpriză faptul că 3 TCR este imposibil de atrăgătoare. Esteticul este, în cazul acesta, rezultatul eficientizării aerodinamice și a performanțelor – așa se explică eleronul supradimensionat de pe spate, spoilerul impunător de pe față și admisiile generoase.

Mazda 3 TCR este omologată pentru înscrierea în 36 de campionate care au la bază regulile din campionatul internațional de turisme. Debutul va avea loc pe 26 ianuarie 2020, în cursa de anduranță de patru ore de la Daytona.

Adaugă un comentariu