Mazda Driver Project: Șoferii din Europa vor în continuare motoare convenționale

Aproape 60% dintre șoferii europeni văd un viitor pozitiv pentru motoarele pe benzină și diesel, potrivit unui nou studiu publicat de Mazda.

Proiectul Mazda Driver Project, realizat împreună cu Ipsos MORI, a chestionat 11.008 de persoane din principalele piețe europene, iar în medie 58% dintre intervievați consideră că „încă vor avea loc multe inovații și îmbunătățiri pentru motoare pe benzină și diesel’. În Polonia procentul este de 65% și mai mult de 60% în Germania, Spania și Suedia.

Rezultatele demonstrează faptul că respondenții nu împărtășesc neapărat opinia multor organizații potrivit cărora motorul cu combustie internă nu are niciun rol în viitorul autovehiculelor. Acest lucru este demonstrat în continuare de faptul că 31% dintre șoferi „speră că automobilele diesel vor continua să existe’, având în vedere faptul că mașinile electrice devin tot mai des întâlnite; în Polonia, procentul este mai crescut, 58%. Pe de altă parte, în medie, 33% dintre șoferi au declarat că, în cazul în care costurile de funcționare ar fi aceleași cu cele ale unei mașini electrice, ei ar „prefera o mașină pe benzină/motorină’, procentul fiind de 54% în Italia.

Condus autonom – doar 33% dintre șoferi „salută apariția mașinilor de acest tip’

În ciuda trendului în creștere al autovehiculelor autonome, doar 33% dintre șoferi „salută apariția mașinilor de acest tip’, Franța și Olanda având chiar procente mai scăzute de 25%.  O medie de 69% dintre șoferi „speră că generațiile viitoare vor continua să aibă opțiunea de a conduce autoturisme’ – procentul ajunge la 74% în Polonia și 70% sau chiar sau mai mult în Marea Britanie, Germania, Franța și Suedia.

Adaugă un comentariu

Articole similare