Mercedes-Benz prezintă noul GLS: confort și lux la cel mai înalt nivel

vezi galeria foto

Producătorul german a dezvăluit cea mai nouă generație a SUV-ului Mercedes-Benz GLS. Rivalul lui BMW X7 mai lung și mai lat decât versiunea anterioară și oferă, în premieră, posibilitatea unei configurații cu șase locuri, bancheta de pe rândul doi fiind înlocuită cu două scaune individuale.


De asemenea, noul GLS se laudă cu suspensia E-Active Body Control, care funcționează mulțumită sistemului mild-hybrid de 48 de volți. Nemții susțin că modelul oferă un nivel ridicat de confort pe șosea și capabilități serioase în off-road.

Aspectul exterior respectă linia de design Mercedes cu care suntem deja obișnuiți, dar este adaptată la proporțiile impresionate ale noului GLS. Lungimea acestuia este de 5207 mm (cu 77 mm mai lung decât versiunea anterioară), iar lățimea este de 1956 mm (cu 22 mm mai lat). Ampatamentul este de 3135 mm (cu 60 mm mai lung) și oferă un spațiu suplimentar pentru pasagerii rândului doi și trei.


SUV-ul primește în standard farurile Multibeam LED. Acestea integrează 112 LED-uri fiecare și produc cea mai mare intensitate de lumină permisă de lege. De asemenea, farurile oferă o vizibilitate pe timp de noapte de aproximativ 650 de metri.

Interiorul noului GLS beneficiază de suprafețe acoperite cu piele, iar unitatea media primește sistemul MBUX. Cele două ecranele de pe planșa de bord au fiecare o diagonală de 12,3 inchi (31,2 cm).

Clienții care aleg acest model trebuie să știe că bancheta de pe rândul doi poate fi înlocuită cu două scaune individuale. Dar, în orice configurație ar fi, scaunele dispun de reglaj electric.


Sistemul MBUX este disponibil și pe rândul doi sub forma MBUX Rear Seat Entertainment System. Acesta este afișat pe două ecrane de 11,6 inchi, care, opțional, pot fi controlate cu ajutorul unei tablete cu sistem de operare Android.

Citește și:

Uite de ce a renunțat la o colecție de Lamborghini

Rabla 2019 – Când începe programul și care este prima de casare?


Românii optează tot mai rar pentru mașini second-hand

Designerul lui Bugatti Veyron va proiecta mașini pentru Rolls-Royce

Modelele Dacia comercializate în România primesc ediția limitată Techroad

7 din 10 șoferi regretă că au cumpărat o mașină electrică

Primul cuplu căsătorit care câștigă un rally raid la Cupa Mondială

 

Cele două scaune ale rândului trei sunt ușor accesibile, mulțumită funcției Easy-Entry, care mută cât mai în față scaunele de pe rândul doi. De asemenea, scaunele de pe ultimul rând nu sunt doar pentru copii, acestea oferind confortul necesar chiar și pentru persoanele care au o înălțime de până la 1,94 m. Dacă se alege plierea scaunelor din rândul doi și trei, volumul maxim de încărcare ajunge la 2.400 de litri.


Mercedes GLS dispune de tehnologia EQ Boost pentru toate propulsoarele disponibile pe benzină. Această tehnologie oferă un plus de putere de 22 CP și 250 Nm cuplu pentru perioade scurte. Pentru început, versiunea GLS 450 4Matic are sub capotă un motor cu șase cilindri în linie și oferă 367 CP și un cuplu maxim de 500 Nm.

La scurt timp după lansarea oficială, versiunea GLS 580 4Matic va fi disponibilă în showroomuri. Aceasta mizează pe un propulsor V8 de 4.0 litri ce oferă o putere maximă de 489 CP și un cuplu maxim de 700 Nm.


Țările europene vor beneficia și de cele două versiuni diesel ale lui GLS. Ambele dispun de motorul OM 656 cu șase cilindri în linie, care este oferit în două variante de putere: GLS 350 d 4Matic cu (286 CP/600 Nm) și 400 d 4Matic (330 CP și 700 Nm).

Versiunile diesel dispun de două catalizatoare suplimentare (SCR și ASC) care au rolul de a aduce autoturismele la standardul Euro 6d-standard (Real Driving Emissions Step 2), care va fi impus producătorilor abia după data de 1 ianuarie 2020.

Indiferent de combustibilul cu care funcționează, toate versiunile noului GLS primesc transmisia automată 9G-Tronic, sistemul de tracțiune integrală 4Matic și suspensia pneumatică Airmatic în echiparea standard.

Cel mai mare SUV din oferta Mercedes-Benz vine cu funcția Carwash, care pregătește mașina înaintea intrării în spălătorie. Atunci când funcția este selectată, autoturismul își pliază oglinzile exterioare, închide geamurile laterale și trapa, dezactivează senzorul de ploaie și trece sistemul de climatizare pe recirculare.

Totodată, unitatea media pornește sistemul de camere video (360 de grade) pentru a permite șoferului să manevreze în spațiile strâmte fără ajutorul oglinzilor. Funcția Carwash se dezactivează automat după ce autoturismul depășește viteza de 20 km/h.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE