Mercedes-Benz şi BMW vor colabora pentru oferirea serviciilor de mobilitate

Mercedes-Benz şi BMW au semnat un acord pentru a-şi unifica afacerile cu servicii de mobilitate. Obiectivul acestei tranzacţii este de a deveni furnizor principal pe acest tip de servicii.

Sub rezerva examinării şi a aprobării de către autorităţile responsabile cu concurenţa, Mercedes-Benz şi BMW plănuiesc să fuzioneze şi să extindă în mod strategic oferta existentă de mobilitate la cerere în domeniile car-sharing, ride-hailing, parcare, încărcare şi multimodalitate.

Fiecare companie va deţine o cotă de 50% într-un model de joint-venture care cuprinde serviciile de mobilitate ale ambelor companii. Cele două companii vor rămâne concurenţi direcţi în afacerile lor tradiţionale.

Companiile intenţionează să ofere clienţilor lor un ecosistem complet de servicii de mobilitate inteligente, conectate fără probleme, disponibile printr-o singură atingere.

Fuziunea va promova mobilitatea electrică, de exemplu, oferind automobile car-sharing electrificate, precum şi acces facil la opţiunile de încărcare şi parcare.

Adaugă un comentariu