Michelin CrossClimate: anvelopa allseason ideala | Video

Michelin CrossClimate este o noua familie de pneuri care promite sa revolutioneze ceea ce stiam despre anvelopele allseason. Dupa primele teste, putem spune ca promisiunile au acoperire.

“Michelin CrossClimate nu este o anvelopa allseason” – a fost fraza pe care am auzit-o cel mai des cu prilejul testului oprganizat de producatorul francez de anvelope. In sensul strict al cuvantului, fiind o anvelopa care poate fi folosita tot timpul anului, Michelin CrossClimate este chiar o anvelopa allseason. Una speciala insa.

Ceea ce a revolutionat Michelin este comportamentul pneurilor in sezonul cald si in conditii de carosabil ud. Din acest punct de vedere, Michelin CrossClimate este la fel de bun ca orice alt pneu de vara. Aici se diferentiaza cel mai clar de celelalte produse allseason existente pe piata, iar aceste performante nu sunt obtinute prin sacrificarea aderentei in conditii de iarna. Pentru aceasta, Michelin a folosit materiale cu o compozitie speciala, dar si un profil in V inedit, avand o stabilitate foarte buna, tipica pneurilor de vara, dar si caracteristici de tractiune si franare excelente pe zapada.

Michelin CrossClimate: teste de performanta

Am testat noile pneuri in diverse conditii in Alpii francezi, inclusiv prin comparatie cu anvelopoe specializate de iarna/vara dar si pneuri allseason. Atat in ceea ce priveste franarea pe carosabil ud, cat si performantele pe ploaie, Michelin CrossClimate este umar la umar ca performante cu pneurile de vara Michelin Energy Saver. Pe zapada, performantele sunt aproape la acelasi nivel cu ale pneurilor Michelin Alpin 5, diferenta de performanta fiind cuantificata la 8-10%. Fata de pneurile allseason (am avut ca etalon GoodYear Vector 4Season), diferentele sunt notabile in special pe carosabil uscat si pe ploaie, fiind net in favoarea lui Michelin CrossClimate.

Mai multe informatii despre noile pneuri Michelin CrossClimate si sesiunea de teste din Franta puteti citi in nr. 6 al revistei Auto Bild, pe piata din 19 martie.

Iata si o filmare din timpul sesiunii de teste:

 

Adaugă un comentariu