Mick Schumacher a semnat cu Ferrari și este mai aproape ca niciodată de Formula 1

Fiul septuplului campion mondial Michael Schumacher a intrat în programul Ferrari Driver Academy, iar anul acesta va avansa de la F3 la Formula 2.

Potrivit BBC, Mick Schumacher a fost acceptat la Academia Ferrari. Pilotul în vârstă de 19 ani urmează să efectueze două sesiuni de teste de Formula 1, deși nu au fost anunțate datele în care acestea vor avea loc.

 

Citește și…

Curtea Constituțională: radarele nu vor fi presemnalizate

Record mondial: cum arată cea mai lungă mașină construită vreodată

Dacia Duster Charisma: o nouă ediție specială a SUV-ului românesc

Dacia: mașină electrică pentru toate buzunarele

Cod Rutier 2019: Ce vei păți dacă ești prins butonând telefonul la volan

Impozit auto 2019: cât trebuie să plătim și până când

Când poți conduce după ce ai consumat alcool

 

Începând din luna martie, fiul campionului mondial va concura în Formula 2 alături de echipa Prema Powerteam. Este ocazia perfectă să-și confirme talentul, practic tatonând terenul pentru o ulterioară promovare în Formula 1. Dacă dă randament, Mick Schumacher poate deveni pilot titular la Ferrari începând de anul viitor.

Toamna trecută, Schumacher Jr. a cucerit titlul de campion european la Formula 3, chiar cu o etapă înainte de încheierea sezonului. Este primul pilot german care a reușit această performanță. „Abia aștept să concurez în Formula 2, un pas logic în cariera mea. Vreau să devin mai bun și să adun mai multă experiență’, declara Mick Schumacher după câștigarea titlului.

Sursa foto: Florencelawusch, via Wikimedia Commons

Adaugă un comentariu