Modelul BMW 507 care i-a apartinut lui Elvis Presley va intra intr-un proces de restaurare

Producatorul german BMW a pregatit o surpriza speciala pentru pasionatii de muzica si automobile de epoca: un model BMW 507 care i-a apartinut lui Elvis Presley va fi restaurat de departamentul BMW Group Classic.

BMW 507 a vazut lumina zilei in anul 1955 si a fost produs in doar 254 de exemplare. Modelul bavarez a reprezentat un simbol pentru personalitatile de cinema de la acea vreme. Printre cei care au detinut un astfel de exemplar se numara actrita Ursula Andress, Alain Delon, faimosul schior Toni Sailer sau campionul mondial John Surtees.

BMW_507_condus_de_Elvis_Presley_small_800x533 (1)

Sub capota lui BMW 507 era un propulsor V8 de 3,2 litri, cu bloc din aluminiu, capabil sa produca 150 CP. La scurt timp dupa lansare, modelul bavarez avea sa-si castife supranumele de “Visul de pe Isar”.

Elvis Presley a detinut un exemplar BMW 507 in timpul serviciului militar din Germania. Legenda spune ca acesta a preferat culoarea rosie pentru ca astfel a putut evita incidentele neplacute cand admiratoarele isi scriau numarul de telefon cu rujul pe masina.

Sa realizam un astfel de proiect este visul oricarui restaurator auto. Ne bucuram ca i-a fost acordata aceasta onoare BMW Group Classic’, a declarat Ulrich Knieps, coordonatorul BMW Group Classic.

Adaugă un comentariu