Moment rușinos pentru Poliția Română: cum funcționa rețeaua care elibera fraudulos permise auto la Suceava

„Polițiști și funcționari […], instructori auto și angajați ai RAR’ erau implicați în rețeaua din Suceava, care elibera fraudulos permise auto, anunță DNA, într-un comunicat.

Pentru un permis auto la Suceava se cereau sume cuprinse între 300-1.500 de euro la traseu și între 3.000-6.000 de euro la examinarea teoretică, potrivit DNA.

DNA anunță că gruparea a acționat în perioada 2018-2020, iar obținerea banilor se făcea pe două paliere: o dată pentru susținerea și promovarea examenelor practice pentru obținerea permiselor de conducere și o dată în legătură cu înmatricularea autoturismelor.

În cazul permiselor, mita ajungea până la 6.000 de euro, pentru cei care voiau să treacă de proba teoretică. Pentru proba practică, se trimiteau în prealabil numele candidaților, cu o copie a Cărții de Identitate. Apoi, un angajat al serviciului permise Suceava „se deplasa în biroul agenților de poliție unde se desigilau plicurile în vederea identificării’ atât a candidatului, cât și a examinatorului auto.

După identificare, angajatul de la „Permise’ contacta examinatorul și erau două variante. Dacă era în aceeași încăpere, i se comunica numele candidatului, plus o prezentare. Dacă era în teren, primea informațiile „prin mijloace de comunicare cât mai conspirate, respectiv prin intermediul diferitelor aplicații telefonice’.

În cazul înmatriculării autoturismelor, angajații RAR primeau sume cuprinse între 200-1.000 de euro pentru a face omologarea sau verificarea R.A.R., precum și înmatricularea, fără programare.

Precizările DNA s-au făcut în cazul dosarului privind mita de la Serviciul de Eliberări Permise din Suceava, în care anchetatorii au găsit aproximativ un milion de euro ascuns prin găleți sau pereți.

Precizările DNA s-au făcut în cazul dosarului privind mita de la Serviciul de Eliberări Permise din Suceava, în care anchetatorii au găsit aproximativ un milion de euro ascuns prin găleți sau pereți.

Potrivit DNA, în urma perchezițiilor făcute joi de către procurorii de la Serviciul teritorial Suceava în cele trei dosare penale, au fost ridicate sume de bani și bunuri în valoare de peste 1.000.000 euro: 1.225.000 euro; 790.000 lei; 12.000 dolari; 1.500 lire sterline; 37 ceasuri de lux; 21 brățări, 18 lanțuri și 4 pandantive de aur; 8 autoturisme de lux.

Adaugă un comentariu