Motor Park Romania – primul circuit auto din Romania unde vei putea intra cu masina personala

La doar 50 de km de Bucuresti se naste unul dintre cele mai frumoase proiecte pentru pasionatii din domeniul auto, pentru cei implicati in motorsport, dar si pentru cei care doresc sa isi testeze limitele masinii personale in conditii de siguranta deplina. Iata ce trebuie sa stii despre Motor Park Romania.

 

Unde este circuitul Motor Park Romania?

La doar cativa kilometri de Adancata (Ialomita, harta) unde se poate ajunge foarte usor atat prin Urziceni, cat si pe drumurile judetene ce leaga Bucurestiul de Adancata. Distanta este in jur de 50 km si se parcurge in circa o ora.

 

Care este starea actuala a circuitului Motor Park Romania?

Stratul de baza este turnat in intregime, iar cel de uzura va fi turnat anul viitor. Totusi, in acest moment am putut parcurge fara probleme ture de circuit. Pentru primavara stratul de uzura va fi ales pentru o aderenta medie, pentru a nu uza excesiv anvelopele. In rest, luna viitoare exista termen de finalizare pentru cele 12 boxe si cladirea administrativa, iar in viitor vor exista o zona de paddock si alte facilitati.

 

Ce alte servicii vor exista la Motor Park Romania?

Dupa deschiderea oficiala, prevazuta pentru toamna acestui an, dar mai probabil pentru primavara anului viitor, circuitul Motor Park Romania va propune celor interesati scoli de pilotaj, masini de inchiriat pentru a fi utilizate pe circuit, dar si asistenta tehnica pentru cei care solicita.

 

Ce competitii vom vedea la Motor Park Romania?

In principal aici se vor organiza competitii nationale, fiind cel mai probabil ca in prima faza sa vedem intrecerile pe doua roti. Totusi, exista planuri pentru a aduce orice fel de competitie, chiar si pentru cele de nivel international.

 

Se va putea intra cu masina personala la Motor Park Romania?

Bineinteles! Vor exista zile speciale in care oricine doreste  va avea acces la circuit, contra unei taxe, care se anunta a fi foarte competitiva fata de cele cu care pasionatul de track days era obisnuit.

 

Cum este configurat Motor Park Romania?

Pentru ca am avut ocazia sa parcurgem cateva tururi de circuit, putem spune ca Motor Park Romania are un desen foarte frumos. In sensul de mers pentru care a fost initial desentat, este foarte tehnic deoarece toate viraje se inchid. Practic, abordarea se face la viteze mai mari, care trebuie reduse pe parcursul virajului, cu rotile bracate, iar asta poate pune probleme unui sofer fara experienta. Lungimea actuala este de 3,31 km, dar exista in plan construirea unei bucle noi inainte de linia dreapta (care o lungime de peste 900 de metri), ceea ce va duce lungimea finala la  4,189 km. Latimea circuitului variaza de la 11 la 14 metri.

Motor Park Adancata

 

Iata cum arata un tur de circuit la Motor Park Romania Adancata

Adaugă un comentariu