Camera duală Nextbase NBDVR512GWRC: soluția completă pentru înregistrarea traficului

Am testat o cameră video auto DVR realizată de Nexbase, un producător foarte popular în Marea Britanie. Mai precis, am făcut cunoștință cu camera duală Nextbase – NBDVR512GWRC.

De data aceasta, am făcut cunoștință cu camera auto video duală Nextbase NBDVR512GWRC. Ce înseamnă duală și de ce am ales acest model? Camera duală este soluția completă pentru înregistrarea traficului, fiind formată din două camere auto DVR, care asigură captarea de imagini video atât din partea din față, cât și în partea din spate a mașinii, fiind capabilă astfel să furnizeze o imagine clară a evenimentelor petrecute în trafic.

Camera montată în față realizează filmări la rezoluție Quad HD, are un ecran tactil cu diagonala de 3 inchi, Senzor Sony Exmor RTM CMOS care asigură o claritate a imaginii la cele mai înalte cote și tehnologie HDR care îmbunătățeste contrastul și paleta de culori pentru a asigura calitatea optimă a imaginii atât pe timp de noapte, cât și pe timp de zi.

Camera realizează filmări într-un unghi de vizualizare larg de 140° pentru a cuprinde ambele părți ale drumului parcurs.  Filtrul de polarizare inclus în pachet elimină reflexiile din parbriz. Camera principală poate fi utilizată și de sine stătătoare, fiind comercializată și singură.

Camera montată pe lunetă are rolul de a filma la rezoluție Full HD 1080P la 30 fps toate evenimentele vizibile în spatele autovehicului aflat în mers. Unghiul de vizualizare este identic cu cel al camerei față, respectiv 140°. Cele două camere se conectează printr-un cablu dedicat cu o lungime de 6 m care permite o montare discretă, iar cablul se regăsește în pachet.

Camera duală este martorul imparțial din trafic având rolul de a prezenta evenimentele așa cum s-au desfășurat, din ambele perspective, astfel încât oferă o imagine completă și foarte clară a oricărui incident petrecut în trafic. Astfel șoferul poate să își demonstreze nevinovăția în cazul unui impact derulat în circumstanțe complexe și să evite solicitările frauduloase.

Evident, nu doar accidentele pot fi înregistrate de aceste camere. Ele pot să capteze imagini spectaculoase cu diverse situații pe care șoferul le întâlnește pe parcursul călătoriei sale și pe care le poate împărtăși ulterior cu prietenii prin intermediul rețelelor de socializare. Câți dintre noi nu am fotografiat cu telefonul apusuri spectaculoase? Cu o astfel de cameră nu mai e nevoie să tragi mașina pe dreapta ca să beneficiezi de imagini clare.

Camera se montează ușor grație suportului magnetic cu încărcare și este o prezență discretă în mașină. Odată instalată, camera duală Nextbase nu mai necesită intervenția șoferului în timp ce conduce, ea pornind automat în momentul în care este alimentată. Este, din acest motiv, gadgetul perfect pentru filmare, care respectă și noile reglementări ale Codului Rutier.

În cazul unui impact, senzorul G încorporat intră în acțiune, iar înregistrările realizate sunt salvate automat și vor fi protejate de la ștergere pentru a putea fi utilizate ulterior. GPS-ul integrat vă oferă informații despre locația în care vă aflați la momentul filmării. De asemenea, puteți vedea cu ce viteză vă deplasați.

Înregistrările realizate pot fi vizualizate direct pe ecranul camerei, pe un calculator sau direct pe smartphone prin modulul Wi-Fi integrat, utilizând aplicația Cam Viewer creată special pentru Nextbase și disponibilă atât pe sistemele de operare iOS cât și pe cele cu Android. Utilizarea aplicației permite partajarea rapidă a filmărilor cu prietenii pe rețelele de socializare.

În plus, camera dispune și de un mod de parcare inteligent, gândit special pentru a înregistra situațiile în care vehiculul este lovit în parcare și nu vă aflați la mașină. Dacă este activat acest mod, camera declanșează automat o înregistrare, care va fi salvată și nu va putea fi ștearsă. Modul de parcare inteligent poate oferi protecție pe o perioadă de până la 7 zile, atunci când camera este alimentată de la priza de 12V sau 24V.

Împreună cu acest model de cameră puteți achiziționa un kit de alimentare permanentă, care se montează direct în panoul de siguranțe al mașinii și vă eliberează priza din interiorul mașinii astfel încât să o puteti utiliza pentru alimentarea altor gadgeturi. De asemenea, elimină prezența cablurilor inestetice din mașină și asigură permanență în utilizarea modului de parcare inteligent.

Cât costă camera DVR Nextbase NBDVR512GWRC?

Camera auto duală DVR Nextbase NBDVR512GWRC o găsești aici

Prețul camerei este de 1.129 lei, inclusiv TVA. În cazul în care doriți să achiziționați doar camera destinată înregistrării traficului din fața vehiculului, respectiv modelul NBDVR512GW, aceasta poate fi achiziționată la prețul de 839 lei.

Adaugă un comentariu