Nikola One, camionul hibrid ce va merge 2000 de kilometri fără realimentare

Cine s-ar fi gândit la existența unui camion hibrid? Compania americană Nikola a dat publicității conceptul camionului “Nikola One”, ce se anunță a fi viitorul în materie de transport greu.

Pentru un moment doar pe hârtie, Nikola One va deveni relitate în viitorul apropiat. Acesta este un camion cu motor hibrid capabil să parcurgă distanţe de până la 2000 km fără a avea nevoie de realimentare.

Inginerii au gândit vehiculul să fie prevăzut cu un sistem hibrid de stocare a combustibilului având o capacitate de aproximativ 680 de litri. Gazul natural, folosit pe post de combustibil, alimentează generatorul cu turbină, ce încarcă acumulatorul de 320 KWh.

Bateria alimentează șase motoare, câte unul pentru fiecare roată. Fiecare motor are o capacitate de 335 CP, ceea ce înseamnă că, per total, capacitatea sistemului de propulsie cu care este prevăzut camionul este de 2010 CP.

Pentru primele 5000 de comenzi de camioane, Nikola  va furniza combustibil gratuit, în limita a 1.600.000 de kilometri parcurşi, notează dailymail.co.uk.

Nikola One va avea în cabină toate condițiile pentru șofer: Wi-Fi, parbriz panoramic, două paturi, cuptor cu microunde şi chiar un televizor cu o diagonală de 42 inch.

Foto: nikolamotor.com/one

Adaugă un comentariu

Articole similare