Niște români au inventat o husă ce îi va salva pe șoferi de multe probleme

Un grup de studenți de la Facultatea de Inginerie Hunedoara (FIH), coordonați de inventatorul Corneliu Birtok Băneasă, a inventat o husă specială menită să elimine clasicele cartoane sau folii din plastic ce sunt montate în zilele geroase în fața radiatorului unei mașini.

Husa a fost botezată Smart Clima Cover (SCC-SW) și este capabilă să permită circulația aerului spre motor la un debit variabil, în așa fel încât în zilele geroase debitul să fie redus automat. În schimb, pe caniculă volumul de aer spre compartimentul motor crește odată cu temperatura și asigură o răcire corespunzătoare a acestuia.

De ce o Toyota Corolla costă în Singapore cât un BMW Seria 5

Garaj de vânzare în Dorobanți la preț de garsonieră. Iată pe ce dai 32.000 de euro

“Pe timp de iarnă, pentru a preveni pătrunderea aerului foarte rece la compartimentul motor, mulți șoferi apelează la improvizații cum sunt cartoanele sau pungile din plastic montate în fața radiatorului”, a declarat pentru Agerpres, inventatorul Corneliu Birtok Băneasă.

Acesta a adăugat: “Există situații în care aceste improvizații sunt uitate în fața radiatorului mașinii, ceea ce dăunează motorului și se soldează cu defecte majore, cum ar fi griparea sau supraîncălzirea acestuia. Husa SCC-WS elimină aceste inconveniente”.

Eficient și rapid! Uite cum se ridică mașinile în Turcia | VIDEO

Noutatea husei este aceea că vor fi evitate incidentele ca distrugerea radiatorului.

Va fi permis să depășim pe linie continuă! Vezi în ce condiții!

S-a făcut sens giratoriu la intersecția dintre Dimitrie Pompeiu și Șoseaua Petricani

Adaugă un comentariu

Articole similare