Kia Picanto facelift primește retușuri estetice și o transmisie robotizată

Kia a publicat primele imagini și informații cu versiunea facelift a lui Picanto, care se laudă acum cu un infotainment mai smart și o nouă transmisie.

Citește și:

Au! Ce poți păți într-un accident dacă îți ții picioarele pe bord

Kia Picanto facelift — o operație aplicată de obicei tuturor modelelor la jumătatea ciclului de viață — aduce subtile modificăr estetice, însă se laudă cu unele noutăți mari tehnice și tehnologice.

Cel mai ușor mod de a deosebi Picanto facelift de versiunea pre-facelift este, în cazul versiunii standard, ramura cromată din jurul luminilor de ceață. Altfel, Kia Picanto facelift primește lumini de zi și stopuri LED, jante cu dimensiuni de 14-16 inci și o selecție de până la 10 nuanțe de caroserie.

În habitaclu, Kia Picanto facelift dispune de un ecran central cu diagonală de 8 inci (cel vechi avea 7 inci), iar sistemul de infotainment al minionei sud-coreene este compatibil cu telefoanele mobile prin intermediul aplicațiilor Apple CarPlay și Android Auto. Și interiorul lui Picanto primește noutăți la capitolul estetică, sub forma unei game de inserții colorate.

Lista de sisteme de siguranță anunțat de Kia pentru Picanto facelift cuprinde un sistem de asistență la frânarea de urgență (cu funcție de detectare a pietonilor), sistem pentru monitorizarea unghiului mort, asistent pentru menținerea benzii de rulare, sistem de monitorizare a șoferului și Rear Cross Traffic Alert.

Sub capotă, Kia Picanto este oferită în continuare doar cu motorizări pe benzină, ambele bazate pe o unitate cu trei cilindri, de 1,0 litri. Entry-level este versiunea aspirată, cu 67 de cai-putere, urmată de cea supraalimentată, cu 100 de cai-putere.

O noutate demnă de menționat este transmisia robotizată cu cinci trepte, care a devenit disponibilă în gama Kia Picanto odată cu acest facelift. Modelul va fi disponibil pentru comandă începând cu această vară.

Adaugă un comentariu