Oficial: Porsche 911 GT3 RS – Cel mai puternic model Porsche lansat la Geneva

Porsche a publicat informații complete despre mult-așteptatul model 911 GT3 RS, care va fi dezvelit în cadrul Salonului Auto de la Geneva 2015.

Noul Porsche 911 GT3 RS se prezintă cu o carte de vizită impresionantă, care îi atestă apartenența în lumea mașinilor sport radicale, capabile de performanțe năucitoare pe circuit. Astfel, caroseria este realizată preponderent din aluminiu, cu plafon din magneziu și capote din fibră de carbon, reușind să înregistreze o masă proprie de 1420 kg – redusă cu 10 kg comparativ cu un 911 GT3 de serie. Capota motorului dispune de prize de răcire suplimentare și de un eleron „duck-tail’, care imprimă o apăsare mai puternică la viteze mari. Și în aripile din față au fost decupate aerisiri suplimentare, la baza spoilerului frontal a fost inserată o lamelă deportantă, iar deasupra eleronului spate a fost montată și o aripă deportantă de mari dimensiuni.

Porsche 911 GT3 RS (9)

Puterea vine de la un motor boxer cu șase cilindri, de 4,0 litri, aspirat natural, care dezvoltă 500 CP și 460 Nm. Aceste resurse îi permit lui Porsche 911 GT3 RS să atingă 100 km/h în 3,3 secunde și să ruleze cu o viteză de până la 322 km/h. La fel de impresionantă este și accelerația de la 0 la 200 km/h, care se desfășoară în numai 10,9 secunde. Fluxul de putere este transmis către puntea din spate printr-o cutie de viteze cu ambreiaj dublu și 7 rapoarte, ajutată și de un diferențial blocabil cu funcție de torque vectoring.

Porsche 911 GT3 RS (5)

Interiorul nu este modificat radical, diferențiindu-se doar prin câteva elemente, precum turometrul cu fundal alb, tapițerie cusută cu fire în culoarea caroseriei, volan îmbrăcat în Alcantara și câteva inserții din fibră de carbon pe planșa de bord și pe panourile portierelor.

Porsche 911 GT3 RS (2)

Capabil să parcurgă Circuitul de la Nürburgring în doar 7 minute și 20 de secunde, noul Porsche 911 GT3 RS va intra în producție în lunile următoare, având un preț de pornire de 181.690 de euro pe piața din Germania.

Adaugă un comentariu