(P) Cum să alegi anvelopele pentru iarnă?

Iarna se apropie repede și s-ar putea să vă întrebați dacă vehiculul dumneavoastră este echipat corespunzător. Conducerea în condiții de iarnă este o experiență destul de diferită. Din acest motiv, trebuie să vă pregătiți vehiculul și, în special, anvelopele! Mulțumită lui Michelin, veți fi gata să înfruntați condițiile de vreme rece.

Care sunt condițiile dumneavoastră de conducere obișnuite în timpul iernii?

În cazul în care conduceți în mod regulat în condiții de iarnă destul de severă, cum ar fi zăpadă sau gheață, Michelin recomandă utilizarea anvelopelor de iarnă. Gama MICHELIN ALPIN vă va ajuta să vă bucurați de o experiență de conducere sigură, confortabilă și precisă, indiferent de severitatea iernii.

Dacă vă confruntați cu schimbări climatice și ocazional zăpadă, anvelopele MICHELIN CrossClimate+ sunt soluția potrivită pentru dumneavoastră: ele sunt primele anvelope de vară cu certificare de iarnă (3 Vârfuri de munte și Fulg: 3PMSF), afișate pe peretele lateral, indicând faptul că pot fi folosite în toate anotimpurile, chiar și în țările în care este necesară echipare specială pentru conducerea pe timp de iarnă.

Oricare ar fi soluția pe care o alegeți, Michelin vă recomandă să alegeți anvelopele cu certificarea 3PMSF: acestea au fost aprobate printr-un test de reglementare pentru a garanta nivelul adecvat de performanță în condiții de iarnă.

Care este modelul mașinii dumneavoastră?

Într-o gamă de anvelope, ar putea exista mai multe modele care să corespundă diferitelor tipuri de autovehicule (sport, SUV, …). În funcție de marca mașinii, de gama sa și de motorul său, este posibil să fie necesar să obțineți un set foarte specific. Uneori, anul de fabricație a mașinii poate avea un impact. Cea mai bună soluție este să consultați un specialist în anvelope pentru a vă asigura că anvelopele dumneavoastră corespund cerințelor mașinii dumneavoastră.

Care este dimensiunea roții?

O altă modalitate de a selecta anvelopele de iarnă potrivite pentru mașina dumneavoastră este să cunoașteți dimensiunea roții. Informațiile de la “dimensiunea roții” includ diferite elemente: lățimea, înălțimea, diametrul, încărcătura și indicii de viteză. Indicatorii de încărcare și de viteză furnizează date foarte importante pentru obținerea celor mai bune rezultate posibile.

Un ultim sfat pentru călătorie

Dacă nu sunteți sigur cum să selectați anvelope de iarnă pentru mașina dumneavoastră, Michelin vă poate oferi câteva răspunsuri. Michelin oferă un serviciu de căutare online care vă permite să introduceți toate datele importante despre mașina dumneavoastră și calculează pentru dumneavoastră ce anvelope de iarnă ar fi cea mai bună opțiune.

Adaugă un comentariu