Parcagiii ar putea fi pedepsiți cu închisoare până la 2 ani

În București, pe cât de multe parcări sunt, pe atât de mulți parcagii. Aceștia își fac apariția după orele de program ale taxatorilor autorizați și adună foarte mulți bani. Totuși, sunt șanse mari ca această practică să înceteze.

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a anunţat că va depune la Parlament un proiect de lege prin care perceperea unei taxe de parcare de către persoane neautorizate devine infracţiune, cei vinovaţi de această faptă putând ajunge la închisoare în cazul în care recidivează.

„Am lansat în dezbatere publică un proiect de lege care mi-a fost solicitat în ultima vreme de către societatea civilă şi care îşi propune să combată exploatarea ilicită a locurilor de parcare. Suntem familiarizaţi cu fenomenul «parcagiilor» de serviciu, mai ales în Bucureşti şi marile oraşe, şi care a căpătat amploare în ultima vreme: uneori prin ameninţări, prin folosirea unui limbaj licenţios, diverse persoane care nu au niciun drept asupra locurilor de parcare le blochează şi condiţionează ocuparea acestora. O realitate socială care a scăpat de sub control şi care are nevoie de un răspuns pe măsură’, a declarat Ovidiu Raeţchi.

Cât câștigă zilnic un parcagiu’ din București

Acesta a continuat: “Cel care înfăptuieşte această infracţiune pentru prima dată are posibilitatea de a presta un număr de 50 de zile de activităţi neremunerate în folosul comunităţii”.

Conform proiectului de lege, „perceperea unei taxe pentru parcare, în orice mod şi cu orice titlu, de către o persoană care nu are autorizare în acest sens sau care nu are cel puţin un drept de folosinţă asupra spaţiului respectiv se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 1 an’. În cazul în care taxa este percepută pe o proprietate publică sau privată a statului, pedeapsa este închisoarea între 9 luni şi 2 ani, scrie digi24.ro.

    Valeriu says:

    Starpiti aceasta specie: “parcagiul”! Ma indigneaza si imi provoaca repulsie!

Adaugă un comentariu