Permis auto – Cei care trec de proba teoretică vor putea susține proba practică de mai multe ori

Candidații care au fost respinși la proba practică a examenului pentru obținerea carnetului de conducere nu vor mai fi nevoiți să susțină din nou și proba teoretică. Informația a apărut vineri, în Monitorul Oficial, prin intermediul unui act normativ.

Ordinul Ministerului Afacerilor Interne nr. 97/2015 pentru modificarea si completarea Ordinului MAI nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 639 din 21 august și va intra în vigoare în data de 5 octombrie.

Citește și: Rata de promovabilitate a celor care au dat examen pentru obținerea permisului de conducere în 2014, mult sub 50%

“Candidatii declarati «respins» la proba practica pot fi programati pentru sustinerea unei noi probe dupa o perioada de cel putin 15 zile, cu achitarea taxei de examinare si prezentarea dovezii care atesta efectuarea a cel putin sase ore suplimentare de pregatire practica intr-o scoala de conducatori auto autorizata”, se arată în actul normativ.

Citește și: Candidatii pentru obtinerea permisului auto trebuie sa ataseze un nou document la dosarul de examinare

După cum deja știți, în prezent, cei care pică proba practică sunt nevoiți să mai susțină încă o dată proba teoretică.

Via | AvocatNet

Adaugă un comentariu