Peste 45 % din daunele pe RCA se produc în străinătate

Mădălin Roşu, preşedintele Biroului Asigurătorilor Auto din România (BAAR) a arătat că peste 45 % din daunele pe RCA se produc în străinătate

“Din acest 45%, aproximativ 70% sunt daune produse de vehiculele comerciale – nu doar tiruri, ci si vehicule comerciale mai mici, van-uri, minibuze, etc” a precizat Roşu. Tocmai de aceea, BAAR va căuta soluţii alături de toate instituţiile si asociatiile interesate pentru ameliorarea acestei situaţii, fapt care ar putea conduce şi la stabilizarea sau chiar reducerea poliţei RCA pentru asiguraţi” spune Roşu.

Poliţa RCA are o latură socială, economică, dar dacă nu vom avea un comportament prudent la volan toate greşelile noastre ca şoferi se vor regăsi în costul primei de asigurare. Se produc foarte multe accidente în afara ţării şi atunci împreună cu transportatorii sau orice alte asociaţii de profil trebuie să găsim soluţii pentru limitarea numărului acestor accidente. Daca am învăţat ceva din trecutul proaspăt este că trebuie să colaborăm mai mult cu partenerii noştri “, a mai declarat preşedintele BAAR, Mădălin Roşu.

Noul pachet legislativ intrat în vigoare zilele acestea va contribui probabil la o ponderare a acestei situaţii, în cadrul noilor reglementări existând mecanisme pentru ca aceşti clienţi cu risc ridicat să păstreze masa critică într-o zonă rezonabilă, după cum precizează Mădălin Roşu. El spune însă că impactul acestor măsuri va fi vizibil abia la 6-12 luni după implementare.

Sursa: economica.net

Adaugă un comentariu