Porsche a achizitionat circuitul Kyalami, din Africa de Sud

Porsche a cumparat circuitul Kyalami, asfaltul pe care in trecut a fost gazduit Marele Premiu de Formula 1 al Africii de Sud.

Vanzarea circuitului a fost facuta in cadrul unei licitatii, iar divizia Porsche Africa de Sud a castigat cu o oferta de 14,4 milioane de euro.

Citeste si: Porsche Cayenne facelift – Poze, detalii oficiale si preturi pentru Romania

Pentru moment, nu stim exact in ce scop vor folosi germanii circuitul, insa locuitorii zonei sunt multumiti ca acesta nu a cazut pe mainile unor dezvoltatori imobiliari.

“Vor pastra acest circuit. Sunt de parere ca vor dezvolta diverse facilitati in apropierea sa, iar astfel valoarea circuitului va creste si mai mult”, a declarat Lance Chalwin-Milton, reprezentantul casei de licitatii.

Istoria circuitului Kyalami

Circuitul Kyalami a fost inaugurat in 1961 si, de-a lungul timpului a suferit mai multe transformari. Pana in 1987, acesta avea o lugime de 4,1 kilometri si o configuratie ce includea 9 viraje. Incepand cu 1988, a fost folosita o varianta mai scurta care masura 3,89 kilometri si dispunea de 8 viraje.

Citeste si: Porsche Design a lansat o gama de accesorii pentru 918 Spyder

Din 1992, configuratia acestuia a fost modificata iarasi. Incepand cu acest an, circuitul era folosit pe o lungime de 4,26 kilometri si includea 13 viraje.

Via | WCF

Adaugă un comentariu