Atenție, hipsteri! Porsche vinde acum și viniluri

Porsche își sărbătorește într-un mod inedit victoriile istorice obținute în Cursa de 24 de ore de la Le Mans: producătorul auto german a realizat un album audio pe discuri de vinil. Partea cu adevărat interesantă este că discurile au fost obținute prin presarea anvelopelor cu care modelul 919 Hybrid a câștigat competiția în 2017.

Porsche se pregătește să vândă 200 de discuri de vinil, produse din anvelopele cu care prototipul 919 Hybrid a obținut victoria la Le Mans în 2017. Sunetul stocat pe ele nu este o înregistrare audio oarecare, ci o colecție de 24 de povestiri care trec în revistă istoria participării Porsche la cursa de anduranță, începând cu debutul modelului 356 în 1951.

Intitulat „The 24 Minutes of Le Mans’, albumul durează (simbolic) 24 de minute. În acest timp îl putem asculta pe Dr. Wolfgang Porsche depănând amintiri din copilărie legate de competiție sau pe Chad McQueen povestind cum stătea în poala tatălui său, într-o mașină de curse.

 

Citește și:

Șoferii bucureșteni vor plăti impozite mai mari, începând din 2020

Uber este disponibil acum într-un nou oraș din România

Cum se acordă stelele Michelin în Ghidul Verde pentru România

Un șofer român și-a distrus roțile într-o groapă, iar autoritățile chiar îl vor despăgubi

Schimbări la polițele RCA

 

Discurile de vinil au fost fabricate în numai 200 de exemplare. Primele 24 vor fi scoase la licitație pe 24 februarie, începând cu ora 01:00 (ora României), pe un site lansat special cu această ocazie. Banii obținuți vor fi donați organizației Loisirs Pluriel, care sprijină copiii cu dizabilități din întreaga Franță.

Povestea dintre Porsche și Le Mans se întinde pe decenii întregi. În 2017, după trei victorii consecutive, legendarul Porsche 919 Hybrid și-a luat adio de la clasa LMP1 la Le Mans. Am hotărât să îi oferim un ultim omagiu‘, scriu reprezentanții constructorului auto.

Compilația „The 24 Minutes of Le Mans’ poate fi ascultată (gratuit) integral online, pe site-ul SoundCloud.

 

Sursa foto: captură ecran YouTube/Porsche, flickr.com/David Merrett

Adaugă un comentariu