Porsche inaugurează o nouă fabrică pentru motoare în opt cilindri

Porsche a inaugurat o nouă uzină dedicată fabricării motoarelor cu opt cilindri. Situată în Stuttgart, unitatea de producție este capabilă să producă, cu 400 de angajați, în jur de 200 de motoare V8 pe zi. Conform oficialilor Porsche, pentru dezvoltarea facilității s-au folosit 80 de milioane de euro.

Porsche este definit de motoarele sale sportive, de mare performanță – de la design până la producția de serie. Ne dezvoltăm competențele în acest domeniu construind noi motoare. Astfel, suntem în măsură să oferim clienților noștri plăcerea de a conduce și în viitor, asigurând, de asemenea, viitorul locurilor de muncă ale angajaților noștri. În același timp, punem bazele necesare evoluției Porsche în noua eră a mobilității electrice’, a declarat Oliver Blume, Președinte al Consiliului Executiv al Porsche AG.

uzina motoare porsche (1)

Cel mai important aspect al noii fabrici de motoare este sistemul său flexibil de producție, în care automatizarea și procesele manuale sunt interconectate eficient. De exemplu, Porsche a introdus vehicule industriale de transport care pot fi programate să tranziteze automat diverse rute. Aceste transportoare navighează printr-o rețea de 16.000 de magneți montați în podele.

Linia de producție măsoară 432 de metri și este dispusă în U. Un motor V8 este produs în 6,2 ore, parcurge 110 cicluri de lucru, iar 71 dintre acestea sunt poziționate în zona de manufactură.

uzina motoare porsche (2)

După finalizarea și testarea fiecărui motor, obținem cam 2.300 de parametri. Orice fluctuație de calitate este detectată rapid și remediată”, a declarat Christian Will, Vice Președinte Agregate și Componente, Porsche AG.

Adaugă un comentariu