Porsche investește masiv în Israel prin intermediul fondurilor private

Porsche AG a deschis un ‘birou de investiții în inovații’ în Israel. Prin înființarea acestuia în Tel Aviv, constructorul german de automobile sport își propune să faciliteze accesul la tendințele și talentele din domeniul tehnologiei. Ca prim pas, Porsche a investit o sumă de ordinul zecilor de milioane euro în fondurile de capital private Magma Venture și Grove Ventures.

Fondul Magma Venture face investiții din 1999 și, în prezent, se concentrează pe domenii precum inteligența artificială și industria auto. Cu investiții în numeroase start-up-uri de succes, precum Waze, Magma Venture este unul dintre cele mai mari fonduri de capital private din Israel, gestionând o sumă de 600 milioane de dolari.

Înființat în 2015, Grove Ventures este un fond de investiții private cu un volum de 100 milioane de dolari. Domeniile sale principale de investiții sunt Internet of Things (IoT), tehnologiile Cloud și inteligența artificială. Printre companiile din portofolilul se află Wilocity și Consumer Physics.

Porsche nu a dezvăluit suma exactă la care se ridică investiția în cele două fonduri private, compania anunțând doar că sumă este ordinul zecilor de milioane euro.

În ultimul an, Porsche a lansat câteva proiecte majore de promovare a transformării digitale. Acestea includ Porsche Digital GmbH, înființată în iunie 2016 –  identifică și dezvoltă noi experiențe digitale pentru clienți, precum și produse, zone de business și procese digitale. Porsche Digital, Inc., o filială a Porsche AG și companie afiliată a Porsche Digital GmbH, a deschis recent un centru în Santa Clara, California. De asemenea, în septembrie 2016, constructorul auto german a inaugurat Porsche Digital Lab, în Berlin, cu scopul de a identifica și testa soluții IT inovatoare.

Adaugă un comentariu