Porsche Project Gold s-a vândut cu o sumă fabuloasă în cadrul unei licitații

Porsche Project Gold este o mașină bazată pe generația 993 a modelului 911. Autoturismul unicat a fost fabricat de Porsche și aparține seriei limitate 911 Turbo Classic Series'.

Citește și:

Cum se fură o Tesla Model S

Proprietarul unei Dacii 1310 a ajuns lefter din pricina amenzilor

Cum faci să iei 9000 de lei de la Primărie!

Șapte minute cu Subaru STI pe Transfăgărășan

Jantă de aluminiu sau de oțel: Care este mai rezistentă?

Poliția Română are autospeciale noi: Ce dotări au?

Ce riști dacă nu ai scaun special pentru copii?

BMW Z4 a debutat în România

 

Culoarea lui Project Gold este Golden Yellow Metallic, care a fost împrumutată de la modernul Porsche Turbo S Exclusive Series.

Modelul a fost restaurat la perfecțiune în 18 luni. Un nou motor biturbo cu 456 CP a fost montat, iar seria sa de șasiu este reprezentată de numărul imediat următor al ultimului 993 Turbo fabricat oficial.

La interior modelul special a primit mai multe accente aurii pe pielea de pe scaune, bord și volan. Iar pentru entuziaști, puteți să respirați liniștiți, pentru că acest Porsche Project Gold este dotat cu o cutie manuală.

Porsche marchează 70 de ani de existență anul acesta și în cinstea acestei ocazii, a organizat o licitație în cadrul evenimentului RM Sothebys – The Porsche 70th Anniversary Auction 2018' unde au fost vândute 51 de autoturisme.

Prețul estimat de vânzare pentru Porsche Project Gold era de 154.473 euro, dar după doar 10 minute și 37 de oferte, prețul a ajuns la uimitoarea sumă de 2.743.500 euro.

Din păcate, autoturismul nu este omologat pentru condusul pe șosele publice din motive ce țin de reglementările internaționale, așa că noul proprietar va trebui să-l conducă doar pe circuite închise.

Fabuloasa sumă va fi donată de Porsche către Fundația Ferry Porsche, o entitate concentrată pe acțiuni caritabile pentru educație și pentru diferite cauze sociale. Aniversarea a 70 de ani de existență ai mărcii Porsche a fost marcată și prin înființarea acestei divizii caritabile.

Adaugă un comentariu