Porsche: Pasagerii cu rău de mașină se pot „vindeca” prin Realitatea Virtuală

Simpla idee de a elimina răul de mașină cu ajutorul tehnologiei VR sună a paradox, având în vedere că tocmai utilizarea îndelungată a ochelarilor de Realitate Virtuală este asociată cu amețeli. Totuși, cei de la Porsche susțin că au găsit soluția acestei probleme.

În colaborare cu dezvoltatorul de tehnologii VR Holoride, Porsche anunță că va lansa sistemul de divertisment al viitorului. Rezultatul parteneriatului dintre cele două companii este un echipament de Realitate Virtuală destinat pasagerilor de pe bancheta din spate a mașinii. Acesta nu doar că le va face călătoria mai distractivă, purtându-i prin diverse lumi digitale, ci le va anula răul de mașină, dacă utilizatorii se confruntă cu această problemă. Cel puțin, așa promite constructorul auto.

 

Citește și

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

 Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

Secretul constă în conectarea senzorilor echipamentului VR la mașina propriu-zisă, astfel că programul digital se adaptează în timp real la manevrele efectuate de șofer. Spre exemplu, dacă pasagerul rulează o simulare într-un parc de distracții, caruselul său va vira în același timp cu mașina și în aceeași direcție.

În cazul în care conducătorul auto a introdus în sistemul de navigație coordonatele destinației, ochelarii VR vor prelungi sau scurta durata jocurilor, astfel încât durata lor să coincidă cu durata călătoriei reale.

Holoride deschide calea către o nouă dimensiune a divertismentului în autoturisme‘, spune Anja Mertens, Manager de Proiect al diviziei Smart Mobility din cadrul Porsche. „În ultimele câteva săptămâni, echipa a demonstrat ceea ce poate face această tehnologie. Suntem nerăbdători să facem împreună următorii pași‘.

Momentan, sistemul de Realitate Virtuală dezvoltat de Holoride și Porsche se află în stadiul de testare, dar dezvoltatorii săi sunt încrezători că proiectul va ajunge pe banchetele din spate ale clienților în maximum trei ani. Echipamentul va fi prezentat în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, organizat în perioada 12-22 septembrie 2019.

 

Sursa: Porsche

Adaugă un comentariu