Prea frumos ca să fie adevărat: viitorul monopost cu care Alfa Romeo va reveni în Fomula 1

Zvonurile despre o eventuală revenire a mărcii Alfa Romeo pe grila de start a curselor F1 l-a inspirat pe un designer talentat să schițeze un spectaculos concept de monopost.

Creat de Olcay Tuncay Karabulut, Alfa AW30 propune un design mult mai organic decât cel al mașinilor de F1 actuale și are o arhitectură cu cockpit închis – un alt subiect care a fost discutat intens în ultimii ani.

alfa-romeo-aw30-formula-1-car-render

Deocamdată este doar un exercițiu de design, însă ne amintește încă o dată că lumea Formulei 1 are nevoie de Alfa Romeo, după ce constructorul italian s-a retras din această competiție în 1985. Revenirea în Marele Circ nu este exclusă, chiar Sergio Marchionne exprimându-și dorința ca marca să revină în F1 cu sprijinul celor de la Ferrari.

Din punct de vedere tehnic, italienii chiar ar fi capabili să proiecteze integral o mașină de F1, însă poate că ar fi mai bine să intre mai întâi în competițiile de GP2, pentru că excelența la cel mai înalt nivel nu este ușor de atins din prima.

Revenirea lui Alfa Romeo în Formula 1 ar putea fi imboldul de care marca italiană are nevoie pentru a urca din nou în topul preferințelor celor care conduc de plăcere, însă un rezultat mediocru ar fi în aceeași măsură un dezastru pentru italieni. Serios, cum ar fi ca numele care a dominat de atâtea ori să treacă linia de sosire în a doua jumătate a plutonului?

Oricum, o grilă de start cu două monoposturi Alfa Romeo ar aduce un plus de emoție în lumea Formulei 1. Dar mai e mult până acolo.

via Motor1

Adaugă un comentariu