Premieră în România: un șofer teribilist a fost acuzat de omor calificat

Decizie în premieră într-o anchetă penală din țara noastră. Șoferul care a provocat un accident rutier în care doi oameni au murit a fost inculpat pentru omor calificat. În general, magistrații încadrau aceste fapte la ucidere din culpă.

În noile condiții, tânărul riscă până la 25 de ani de închisoare, în loc de cel mult 7 ani și jumătate.

Șoferul în cauză a ignorat culoarea roșie a semaforului și a intrat în plin într-o Dacia Logan. În urma impactului, cei doi soți, de 55 și 58 de ani, care se aflau în Logan au decedat. Alte două persoane au ajuns la spital.

„În cauză a fost schimbată încadrarea juridică din ucidere din culpă în omor calificat. Procurorul de caz a considerat că nu se poate discuta despre culpă, în speţa concretă, ci despre intenţie indirectă. A apreciat, aşadar, că inculpatul a acţionat cu intenţie indirectă în condiţiile în care a trecut de trei ori pe culoarea roşie a semaforului într-o zonă extrem de aglomerată, a circulat pe contrasens, nu a frânat absolut deloc în apropierea semaforului, deşi era coloană de maşini şi impactul era uşor de prevăzut’, a explicat procurorul Adina Bocai, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.

ATENȚIE, imagini care vă pot afecta emoțional!

Via | Digi24

Adaugă un comentariu