Premierul Romaniei: Costuri mai mici la combustibili, doar cand vom avea infrastructura

Premierul Romaniei Victor Ponta a afirmat ca tara noastra poate avea o politica de raliere la media europeana privind preturile la combustibil in masura in care va avea si o infrastructura mai buna.

Acesta a afirmat ca nu doar pretul este problema, ci si consumul mai mare din cauza lipsei infrastructurii.

“E mai scump decat alte tari din Uniunea Europeana, la motorina suntem pe locul 21, daca nu ma insel, la benzina am urcat putin mai mult si evident ca putem sa avem o politica de raliere la media europeana in masura in care avem si o infrastructura mai buna. Problema numarul unu la noi nu e doar pretul, problema este consumul mai mult pentru ca nu ai infrastructura, deci trebuie sa vedem cu ce incepem. Daca avem infrastructura mai buna atunci sigur ca si pretul pe ansamblu al transportului rutier va fi mai mic, in masura in care avem transport aerian si feroviar iarasi performant, care sa poata sa acopere aceste necesitati”, a afirmat premierul.

Citeste si: Acciza de 7 eurocenti a avut un efect negativ asupra bugetului

Acesta a completat spunand ca daca infrastructura va fi facuta mai repede, atunci costurile pe ansamblu vor fi ceva mai mici.

“De exemplu, faptul ca vara aceasta am experimentat, a fost un experiment pana la urma, acele noi mijloace de transport feroviar catre mare ne ajutam la sfarsitul sezonului sa vedem daca au fost profitabile, daca intr-adevar oamenii vor prefera sa mearga cu trenul decat sa mearga cu masina. Sa nu uitati ca Autostrada Bucuresti – Constanta a fost inceputa de Ceausescu ca sa o termin eu. Deci, daca putem sa facem infrastructura mai repede, atunci cu siguranta costurile pe ansamblu vor fi ceva mai mici”, a mentionat Victor Ponta.

Via | Business24

Adaugă un comentariu