Primaria Craiova a amenajat intr-un mod neconventional trei treceri de pietoni

Craiova se pregateste sa-si depuna candidatura la titlul de Capitala Culturala Europeana 2021, iar pentru inceput, reprezentantii primariei au sosit cu o idee neconventionala pentru trecerile de pietoni. Astfel, zebra clasica a fost inlocuita cu o claviatura, iar in alte doua zone, cu modele de desene.

Reprezentantii primariei spun ca ideea a fost imprumutata din strainatate. Zebra sub forma de claviatura se afla langa Opera, iar celelalte doua au fost realizate in fata primariei.

Ca circulatia sa se desfasoare in siguranta, noile trecerei de pietoni au fost amenajate cu acordul Politiei Rutiere. Organele de ordine s-au asigurat ca fiecare trecere de pietoni este semnalizata corespunzator cu indicatoare, pentru a nu naste confuzii in randurile soferilor sau ale pietonilor.

“Ne-am gandit ca, astfel, soferii vor fi un pic mai bine dispusi. Si soferii, si pietonii, avand in vedere ca in oras sunt foarte multe santiere deschise, iar nervii cetatenilor sunt intinsi la maxim. In acest fel, speram sa li se descreteasca un pic fruntile”, afirma Ionut Pirvulescu, purtatorul de cuvant al Primariei Craiova.

Via | Digi24 | Sursa foto

Adaugă un comentariu