Primarul general s-a întâlnit cu ministrul Transporturilor pentru rezolvarea problemei legate de traficul feroviar în Bucureşti

Primarul general Gabriela Firea și ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, au convenit implementarea unor soluții în ceea ce privește liniile de transport feroviar care tranzitează orașul. Firea s-a întâlnit miercuri, la sediul PMB, cu ministrul Cuc pentru a discuta aspecte legate de îmbunătățirea condițiilor de trafic din Capitală.

“Îmi doresc să găsim cele mai rapide și mai eficiente soluții pentru ca trenurile care traversează Bucureștiul, îndeosebi în zona de Nord, să nu mai creeze blocaje în trafic. După cum bine știți, nicio Capitală europeană nu este tranzitată de marfare. În urma analizei efectuate de specialiștii care au lucrat la Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, a reieșit faptul că acest tip de transport trebuie să fie mutat la marginea orașului. Soluția provizorie, pe care îmi doresc să o implementați până la începutul lunii septembrie, când traficul se va intensifica odată cu începerea școlilor, este regândirea orarului acestor trenuri, astfel încât să nu mai tranziteze Capitala la orele de vârf”, a declarat Firea.

Ministrul Transporturilor a dat asigurări că specialiștii din minister vor lua în calcul modificarea programelor acestor trenuri, astfel încât să nu mai tranziteze orașul la orele de vârf.

Răzvan Cuc a explicat că, până la sfârșitul lunii octombrie, ministerul va reabilita din surse proprii calea ferată de la marginea Capitalei, făcând posibilă mutarea trenurilor pe această linie.

Sursa: Agerpres

Adaugă un comentariu