Program Rabla şi în Franţa din 2018

Guvernul francez intenţionează să acorde subvenţii pentru a reduce poluarea cauzată de vehicule, a anunţat, luni, ministrul francez al Mediului şi Energiei, Nicolas Hulot.

Bugetul pentru 2018, care va fi prezentat săptămâna viitoare, va include o serie de măsuri pentru limitarea schimbărilor climatice, reducerea poluării şi sprijinirea familiilor cu venituri scăzute, a declarat Hulot.

Oficialul francez a explicat că va propune subvenţii de 500 – 1.000 de euro pentru cumpărătorii care achiziţionează vehicule mai puţin poluante. Subvenţiile vor fi din 2018 disponibile pentru toţi cetăţenii care deţin maşini pe benzină înmatriculate înainte de 1997 şi vehicule cu motor diesel înmatriculate înainte de 2001.

MARE ATENȚIE! Dacă ai maxim 5.000 de euro, astea sunt MAȘINILE PE CARE TREBUIE SĂ LE CUMPERI!

NOILE MAȘINI ALE POLIȚIEI de 50 de milioane de euro! Uite ce pot cumpăra! FOTO

Ce mașină conduce Cosmin Contra, noul selecționer al României

Un șofer a îndrăznit’ să-i dea flash-uri unui taximetrist! Ce a urmat a speriat pe toată lumea! | VIDEO

Toți șoferii trebuie să știe asta! Cum se conduce corect o mașină!

Suma se acordă nu doar la achiziţionarea unor maşini noi, ci şi pentru vehiculele second-hand cu emisii scăzute de CO2.

Aproximativ trei milioane de maşini vechi din Franţa sunt eligibile pentru a beneficia de subvenţii la conversiune, iar Nicolas Hulot şi-a exprimat speranţa că din acestea aproximativ 100.000 vor fi înlocuite anul viitor.

Sursa: reuters.com

În România, potrivit ministrului Mediului bugetul alocat pentru anul 2017 programului Rabla Clasic’ se situează la 180 de milioane de lei, iar cel pentru Rabla Plus’ la 45 de milioane de lei.

Subvenția acordată în cadrul programului Rabla Plus’ pentru mașinile sută la sută electrice este de 10.000 de euro, iar valoarea voucherului acordat în 2017 este de 6.500 de lei.

Noutatea în acest program este că persoanele care vor să acceseze finanțare prin Rabla Plus‘ și au acasă o mașină mai veche de 8 ani nu trebuie neapărat să o caseze. Ei pot merge direct la dealer și să solicite subvenția de 10.000 de euro. În schimb, cetățenii care au acasă o mașină mai veche de 8 ani și vor să o caseze, pot adăuga la cei 10.000 de euro, încă 6.500 de lei obținuți din casare’, declara pe 11 mai ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Dacia Duster – primele poze cu interiorul!

Polițistul l-a oprit pentru un control de rutina, dar ce a urmat întrece orice imaginație

A apărut prioritatea de rapper’. Vezi cum funcționează! | VIDEO

ATENȚIE ȘOFERI! Uite cum se face PARCAREA PERFECTĂ!

Adaugă un comentariu