(P) Protejează țevile utilizând cochilie din vată bazaltică caserate cu aluminiu

Pentru a ne putea bucura o perioadă cât mai lungă de ceea ce construim este necesară protejarea acestora cu materiale protectoare. Domeniul materialelor protectoare s-a dezvoltat foarte mult în ultima perioadă motiv pentru care pe piața de specialitate au pătruns materiale izolatoare care oferă un nivel de protecție foarte ridicat. Vata bazaltică este un exemplu foarte bun în acest sens. Asemănătoare cu vata de sticlă dar cu proprietăți izolatoare mult mai bune, vata bazaltică este utilizată la scară largă de către toți constructorii. De asemenea, aceasta este utilizată și în scop casnic.

Ce este vata bazaltică și care sunt scopurile în care aceasta este utilizată

Vata bazaltică este un material izolator care în momentul de față protejează cel mai bine atât din punct de vedere termic cât și din punct de vedere fonic. Proprietățile dovedite de către acest tip de vată se datorează modului în care se obține acest material. Acesta se obține prin centrifugarea topiturii de bazalt. Bazaltul este o rocă vulcanică care are în componență un procentaj foarte ridicat de fier și magneziu.

Datorită acestor minerale vata bazaltică rezultată ca urmare a prelucrării bazaltului este un material care oferă un nivel foarte ridicat de protecție. Acest material izolator este utilizat cu succes în realizarea sistemelor de izolație a clădirilor, locuințelor, țevilor, etc. Utilizarea acestui material izolator oferă foarte multe beneficii motiv pentru care este preferat de către toți cei care trebuie să construiască un sistem izolator.

Vata bazaltică este utilizată cu succes în protejarea instalațiilor sanitare

Protejarea instalațiilor sanitare este unul dintre domeniile de activitate în care vata bazaltică este utilizată cu mare succes. Pentru ca o instalație sanitară să poată fi utilizată o perioadă foarte lungă de timp este necesar ca aceasta să fie protejată împotriva factorilor perturbatori. Înghețul, șocurile mecanice sau coroziunea sunt cei mai importanți inamici ai instalațiilor sanitare. Utilizând cochilie din vata bazaltica caserate cu aluminiu instalațiile sanitare sunt protejate pentru o lungă perioadă de timp. Cele mai importante beneficii oferite de către utilizarea vatei bazaltice în protejarea instalațiilor sanitare sunt următoarele:

  1. Oferă un nivel foarte ridicat de izolare termică. Acest aspect este foarte important mai ales în cazul țevilor de apă caldă aflate în exteriorul locuinței. Pentru ca în timpul iernii apa caldă care trece prin conducte să nu se răcească este necesară utilizarea unor cochilii din vata bazaltică caserate cu aluminiu. Acestea nu permit schimbul de temperatură cu mediul exterior ceea ce face ca apa caldă să ajungă la robinet la temperatura dorită.
  2. Oferă un nivel ridicat de izolare fonică. De acest beneficiu se bucură persoanele care locuiesc în apropierea țevilor care transportă apă, fie că este vorba despre apa caldă sau cea rece. Debitul foarte mare de apă care trece prin țevi produce un zgomot care poate fi deranjant în cazul în care locuiești în apropierea acestora. Izolând-le cu ajutorul vatei bazaltice nu vei mai fi deranjat de zgomotul produs de către trecerea apei prin instalația sanitară.
  3. Rezistă foarte bine la temperaturi extreme. Vata bazaltică oferă protecție atât împotriva temperaturilor ridicate cât și împotriva temperaturilor scăzute.
  4. Nu reține apa. Vata bazaltică este unul dintre materialele care nu reține apa. Grație acestui beneficiu poate fi utilizată cu succes în protejarea instalațiilor sanitare. În cazul în care apar fisuri la instalația sanitară vata bazaltică nu va prelua apa scursă.
  5. Este un material izolator care oferă o durată de utilizare extrem de mare. Practic, acest material poate fi utilizat atât timp cât rezistă instalația sanitară.
  6. Se instalează foarte simplu și rapid. Realizarea unui sistem de izolație cu ajutorul vatei bazaltice nu ridică nici un fel de problemă motiv pentru care poate fi utilizat și de către persoanele care nu au o pregătire profesională foarte avansată în domeniul izolațiilor.
  7. În caz de incendiu vata bazaltică nu se aprinde. Este un detaliu extrem de important având în vedere că incendiul este unul dintre dezastreele care afectează iremediabil.

 

Cochilia din vată bazaltică caserată cu aluminiu este comercializată de către universul izolațiilor la cel mai bun raport preț – calitate

Cochilia din vată bazaltică caserată cu aluminiu este un material care este foarte popular pentru că oferă foarte multe beneficii, câteva dintre cele mai importante fiind prezentate în rândurile de mai sus. Universul izolațiilor așa cum este numit magazinul online e-izolatii.ro, comercializează cochilii din vată bazaltică caserate cu aluminiu la cel mai bun raport preț – calitate de pe piața de specialitate.

Calitatea incontestabilă a acestui material dar și varietatea mare de modele de prdouse sunt aspecte care fac ca acest magazin online să fie apreciat de către clienții care sunt în căutarea de produse premium. De asemenea, ușurința cu care se plasează comanda dar și faptul că aceasta ajunge în cel mai scurt timp la clientul care a plasat comanda sunt alte motive pentru care e-izolatii.ro este unul dintre cele mai accesate magazine online care comercializează materiale necesare realizării sistemului de izolație.

Concluzii

Pentru a putea beneficia o perioadă cât mai lungă de construcțiile pe care le realizăm este foarte important ca acestea să fie protejate împotriva factorilor perturbatori. Acești factori sunt multipli motiv pentru care trebuie utilizat un material care are capacitatea de a rezista pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

Având în vedere beneficiile oferite de către vata bazaltică aceasta este materialul care nu trebuie să lipsească din nici un sistem de izolație. Versatilitatea acestui material face ca acesta să fie utilizat cu același succes în izolația pereților locuinței, acoperișului, coșului de fum, instalațiilor sanitare, etc.

Adaugă un comentariu