Protestul taximetriștilor – Mii de mașini vor bloca traficul din București

Protest taximetriști – Traficul din centrul Bucureștiului va fi paralizat, din cauza unui nou miting anunțat de transportatorii români. Prin acest protest, taximetriști din toată țara speră să obțină interzicerea serviciilor de ridesharing, precum Uber sau Taxify, pe care le consideră „piraterie’.

UPDATE: Astăzi, 20 martie, Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) a organizat un protest în fața Guvernului. Zeci de taxiuri au staționat ore întregi în Piața Victoriei, șoferii solicitând interzicerea transportului neautorizat de persoane. Reprezentanții FORT au avut o discuție cu Ministrul Transporturilor și susțin că li s-a promis aprobarea schimbărilor cerute de ei. Acest lucru ar urma să se întâmpla la următoarea ședință a Guvernului. Drept urmare, protestul s-a încheiat prematur.

Protest taximetriști – „Vom bloca Bucureștiul!’

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) anunță că 5.000 de mașini vor forma o coloană joi, 21 martie, între Piața Victoriei și Piața Presei. Transportatorii speră că acest semnal de alarmă va convinge autoritățile să adopte o lege pentru eliminarea „pirateriei’ din acest domeniu de activitate, adică a serviciilor de ridesharing și ridehailing.

COTAR cere Guvernului să rezolve cu celeritate această situaţie şi să excludă falşii transportatori de pe drumurile României, aşa cum sunt excluşi falşii medici, falşii preoţi sau falşii avocaţi, deoarece cei care practică pirateria în transporturi, fără licenţă şi fără autorizaţie, nu sunt altceva decât falşi transportatori de persoane‘, susțin membrii confederației, într-un comunicat oficial.

Joi, 21 martie, transportatorii autorizați vor forma o coloană începând din fața Guvernului. Formată din circa 5.000 de mașini, aceasta se va întinde până la Casa Presei. „Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, atât în Bucureşti, cât şi pe drumurile naţionale, de unde vor veni coloane de maşini din toate regiunile‘, spune Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

Dacă manifestația nu va atrage nicio schimbare, reprezentanții confederației amenință că vor ieși în stradă săptămânal și că vor paraliza traficul în Capitală: „Dacă nici de această dată nu se va rezolva problema semnalată de noi, transportatorii rutieri autorizaţi de persoane, vom organiza un miting de amploare în fiecare săptămână, în perioada următoare, când vom bloca Bucureştiul cu autocare, microbuze şi taxiuri din întreaga ţară‘.

Protest taximetriști – ce lege vor să fie modificată?

 

Citește și:

Parcarea laterală este complet reinventată prin acest truc spectaculos

ABS pe zăpadă – Diferența dintre a frâna CU ABS și FĂRĂ ABS

Examen auto – Cum obții permisul de conducere, pentru fiecare categorie în parte

O Dacie cu motor turbo și transmisie integrală mătură tot ce îi stă în cale

ABS, TSI, ESP – Ce înseamnă aceste prescurtări auto

 

Concret, taximetriștii își doresc promulgarea OUG pentru modificarea Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi, astfel încât să fie eliminată sintagma „în mod repetat‘ din acest paragraf: „Constituie contravenţie şi se amendează cu 1.000-5.000 de lei persoanele fizice sau juridice pentru efectuarea, în mod repetat, de transport public, contra cost, de persoane cu un autoturism sau de mărfuri cu un autovehicul’ – Art. 55 (3), litera h.

Protestatarii spun că nu poate fi demonstrat caracterul repetat al faptei prin care se realizează transport neautorizat. Înlăturarea sintagmei „în mod repetat‘ ar permite sancționarea șoferilor încă de la prima abatere.

Pe 21 ianuarie, zeci de taximetriști au protestat într-un mod similar. Pornind în coloană din zona Tineretului, aceștia s-au deplasat bară la bară până în apropiere de Piața Victoriei. Ajunși pe bulevardul Lascăr Catargiu, au coborât din mașini, blocând timp de două ore traficul pe unul dintre sensurile de circulație.

Adaugă un comentariu